Cea de-a cincea seară a Festivalului Internaţional „Vacanţe Muzicale” a fost un succes desăvârşit, luându-i prin surprindere chiar şi pe organizatori. Basarabeanca Natalia Barbu a ridicat lumea în picioare, a primit ovaţii, publicul cântând şi dansând împreună cu ea şi cu băieţii de la Angry Band.

Prima parte a serii a fost dedicată unui Recital cameral în Sala mare a Consiliului Judeţean avându-i ca protagonişti pe violoncelistul Anton Niculescu şi pianistul Viniciu Moroianu. Cunoscătorii au apreciat „Sonata pentru violoncel şi pian nr. 2, op. 99” şi „Scherzo din Sonata FAE”, ale lui Johannes Brahms, „Chant du menestrel op. 71” – Alexander Glazunov, „Andante cantabile” – P.I. Ceaikovski şi „Adagio şi Rondo” – Weber –Piatigorski.

În centrul istoric, pe scena din faţa Primăriei Piatra-Neamţ, moldovenii de la  Angry Band au antrenat publicul cu cover-uri şi muzică de estradă. Natalia Barbu, venită pentru prima dată la Piatra-Neamţ, i-a cucerit din prima clipă pe pietreni.

Natalia Barbu, fiica interpretei de muzică populară şi romanţe, Ana Barbu, este cea care a dus Moldova în finala Eurovision 2008, cu piesa „Fight!”. Cu un palmares bogat, abordând diverse stiluri muzicale, de la rock la blues şi pop, cover-uri după piese îndrăgite de muzică populară, dar şi jazz şi muzică alternativă,  în concertul de aseară a animat atmosfera cu varianta proprie a unor hit-uri precum „Ioane, Ioane” al Mirabelei Dauer, „Trandafir de la Moldova”, „Constantine, Constantine”, melodia mamei sale „Flori de liliac”, piesa scrisă de Smiley pentru ea „I feel good” şi alte piese din repertoriul românesc şi internaţional.

Timp de aproape două ore, spectatorii au fost cuceriţi de atmosfera creată, au cântat împreună cu ea, au folosit telefoanele mobile legănându-şi braţele în aer iar, la ultima piesă din concert, hitul „The Best” al Tinei Turner, s-au ridicat de pe scaune, au dansat şi au ovaţionat-o cerând bis.

Pentru succesul repurtat, Carmen Năstasă directorul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” şi vicepreşedintele CJ Neamţ Răducu Păduraru, au oferit Nataliei Barbu, Bandului şi impresarului Valentina Volontir, diploma de recunoştinţă a festivalului „Vacanţe Muzicale”şi aranjamente florale. Carmen Năstase a adresat mulţumiri Valentinei Volontir, impresarul Nataliei, cea care a creat oportunitatea venirii cântâreţei în festival.

În numele publicului, organizatorii au mai cerut un bis Nataliei Barbu, ea oferind publicului piesa internaţională „I will survive” a Gloriei Gaynor. O seară de mare succes pentru festivalul „Vacanţe Muzicale”.

Z.C.

Imagini preluate din www.mesagerulneamt.ro

Articolul precedentA fost prelungită campania de recrutare a rezerviștilor voluntari
Articolul următorCod galben și portocaliu de ploi abundente în regiunea Nord-Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.