Aproape toată țara, cu excepția sud-estului extrem, este sub avertizare de instabilitate atmosferică accentuată. În regiunea Nord-Est sunt două coduri de vreme rea, fiind în vigoare atenționări cod galben și portocaliu. Primul este valabil de pe 6 iulie, de la ora 12:00 până pe 7 iulie, la ora 10:00.

Cod galben și portocaliu de ploi abundente în regiunea Nord-Est, ZCH NEWS - sursa ta de informații“În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, Moldova, precum și în vestul și nordul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55-65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat peste 40 l/mp“, anunță Administrația Națională de Meteorologie. Specialiștii spun că precipitații vor fi și pe 7 iulie, urmând ca aria acestora să se restrângă către regiunile sudice.

Atenționarea cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată intră în vigoare din 6 iulie, de la ora 14:00 și expiră pe 7 iulie, la ora 2:00. În acest interval, în zona de munte, sudul Banatului, nordul Crișanei, Maramureș, vestul și estul Transilvaniei, centrul Moldovei, precum și în vestul Olteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat peste 50-70 l/mp. (G.S.; HARTA: ANM)

Articolul precedentVIDEO. FOTO. Natalia Barbu – premieră de succes la Vacanţe Muzicale
Articolul următorFuncţionarii nu mai pot cere copii legalizate şi dosare cu şină
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.