0:00

A fost prelungită campania de recrutare a rezerviștilor voluntari, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNemțenii care vor să îmbrace haina militară trebuie să știe că Ministerul Apărării Naționale a prelungit până la 28 iulie campania de recrutare pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar. “Seria aceasta sunt scoase la concurs un număr de 2187 funcții de ofițeri, maiștri militari, subofițeri și soldați și gradați rezerviști voluntari. În județul Neamț sunt disponibile 102 locuri dintre care 51 în garnizoana Piatra Neamț și 51 în garnizoana Roman“, anunță Centrul Militar Județean Neamț

Înscrierile au loc numai la sediul Biroului informare-recrutare, iar la prezentarea la Centrul Militar Județean Neamț candidații completează  cererea de înscriere. Mai este nevoie de actul de identitate, în original şi  copie; cazierul judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;  acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, original şi copie; permisul de conducere valabil, original şi copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează; livretul militar, original şi copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Cei ce intră în sistem au mai multe avantaje între care posibilitatea continuării carierei în viaţa civilă; remuneraţia acordată în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire şi nici la misiuni este de 30 % din solda de funcţie, la care se adaugă solda gradului deţinut; a crescut indemnizația de instalare, prin adăugarea la solda de funcţie, a gradațiilor și a soldei de comandă, pe lângă solda de grad; nu mai există obligația restituirii cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării/ nefinalizării contractului; au fost eliminate limitările privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate; există posibilitatea repartizării în funcții, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă.

Informații suplimentare pot fi obținute la sediul CMJ Neamț din Piatra Neamț, str. Durăului nr. 9 sau la numerele de telefon 0233213886, 0233213473 ori prin email la adresa [email protected].

Detalii sunt pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro.

FOTO Facebook Centrul Militar Județean Neamț

(G.S)

Articolul precedentCondamnări record: peste 41 de ani de închisoare și confiscări de 650.000 lei pentru trafic droguri și etnobotanice
Articolul următorVIDEO. FOTO. Natalia Barbu – premieră de succes la Vacanţe Muzicale
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.