OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fiare vechi vânăăăm!

Într-o dimineață, pe la 8, am descoperit unde duce evoluția în materie de strângători de fiare vechi. Eram obișnuit să aud urlete cu „Fiareeee veeeechi luăăăăm!” Asta în fiecare zi. De curând, pentru că fumam o țigară pe balcon, am observat de ce țin atât de puțin în ultima vreme. Cetățeanca rromă, care urla chestiile astea, o făcea dintr-o Dacie papuc, care circula regulamentar printre casele de pe strada mea. Stătea cu cotul pe marginea lunetei, ușor aplecată în afară, și striga cuvintele care au consacrat-o. Bravo, cred că data viitoare, apare direct cu un dezintegrator atomic, să nu mai tragă de caloriferele alea pe asfalt.

O franzelă nu vine niciodată singură

Pentru că îmi plac foarte mult povestirile cu cerșetori și deținuți, deci oameni adevărați, voi povesti încă o replică memorabilă venită din partea unui astfel de personaj. Eram într-o seară pe strada mea și am fost abordat de un pui de pirandă care îmi zice: „Dă-mi și mie niște bani de mâncare, că nu am decât pâinea asta”. Și mi-a arătat o franzelă într-o pungă. Deci vedeți unde s-a ajuns? Pâinea nu mai e destul. O să se schimbe „Tatăl nostru” în „Pâinea noastră cea de toate zilele și o mâncare cu sos dă-ni-le nouă…”.

Fiscul e mai mișto decât moartea

Nu-mi plătisem impozitul pe casă de multișor și, săptămâna trecută, când am ajuns în fața biroului de taxe și impozite de la primărie, aveam ceva emoții. Dacă o să mă certe doamna inspector? Dacă o să mă bată la fund? Dacă va trebui să-mi vând casa pentru a putea plăti penalizarea? Însă nimic din toate astea. Am rămas șocat când am văzut cât era de amabilă doamna respectivă, totul s-a rezolvat foarte repede, am plătit pe loc jumătate din valoarea minimă a penalizării, plus impozitele din ultima perioadă, acum sunt în legalitate și seara, înainte de culcare, mă gândesc la Serviciul de Taxe și Impozite de la primărie și adorm, ca un contribuabil nou-născut, cu zâmbetul pe buze. Ce am uitat să vă spun e că nici acum nu m-am trezit din vis!

Cine și ce ne enervează

Victor Pițurcă, fiindcă la DNA a declarat că el tot ce-a avut de spus i-a spus lui Mutu.

Albul ochilor asortat la negrul de sub unghie.

Fumătorii, că sunt pasivi și nu protestează contra campaniilor împotriva fumatului.

Românii care se screm între tot felul de nevoi.

Mașinile pe care scrie „spalămă”.

Ochii care, deși nu se văd, se uită.

Omu’ bun și neamu’ prost

Trezitul și gimnastica de dimineață.

Boala că nu-i ca sănătatea și bogăția care, a dracu’, nu-i contagioasă.

Operația de prelungire a limbii a celor de la RTV  la adresa lui Gigi Becali.

Clienții E-ON , că nici până acum n-au intrat în sediul lor cu furci și topoare.

Serviciile publice de rahat din România.

Lipsa de atitudine față de japca și disprețul celor de la E-ON, Apa Serv și Finanțele Publice. (C.T.S.)

Articolul precedentOPORTUNITĂȚI DE AFACERI
Articolul următorIustin Lungu: „Nu am dorit ca strada să poarte numele tatălui meu”