pietricica turism

Dacă despre cel ce va ocupa scaunu de președinte al cejeului încă nu se poate spune nimica, în schimb despre conselierii domniei sale avem oarece date. Astfel, doi dintre ei sunt de la pesedeu. Păi, zice lumea, nici nu se putea altfel, că doar cine e la putere? Corect. Ei, și unu din mnealor e taman șăfu de cabinet al junelui dom prifect apolitic de dimineața devreme și până pleacă ultimu client, fleașcă de competențe în ceea ce se mișcă prin județ și cu studii aferente, făcute cu abnegație.

În locu șăfului de cabinet, de care am pomenit mai sus, e vorba să se numească o distinsă doamnă, ca să mai se coloreze peisajul și să nu bată la ochi, că se promovează numai bărbați social-democrați. Dacă vă mai spunem că distinsa n-o avut noroc la descentralizate pe motiv de notă mică la egzamen … ne aducem brusc aminte de o introducere de-a lui Caragiale, respectiv … Ca să nu rămână și anu ăsta repetent, …

Cu prilejul iureșului legat de alegerea noului prezident la cejeu, l-am remarcat pe cel mai deceveu dintre conselieri, care era cât pe ce să fie propus pe scaun de sfetnic al viitorului șăf de la cejeu. Acuma, ce-i drept, nu știm cam cât îl fluașează pe Deceveu poziția, pentru că până azi știm că era cât pe ce să fie și președinte de cejeu, și prefect, și vice de cejeu, numai că nu s-o potrivit stelele pentru mnealui. Cumătru zice că, postu ăsta de conselier e și un pic otrăvit, că știe mnealui câțiva care nu-l au la pipotă de suspomenitul, așa că ar fi fost o meneră elegantă de a-l parca, iar pe de altă parte, postu i-ar prinde bine dacă cei de la ANI se bășică și-l declară incompatibil.