pietricica turism

Luni, 1 Decembrie, au fost organizate manifestări de dedicate Zilei Naționale a României şi la Târgu-Neamţ. La ora 12, a avut loc întâmpinarea oficialităților în Piața „Adormirii Maicii Domnului”, de către trupe din cadrul Detașamentului de Pompieri, urmat de un marș de întâmpinare, prezentarea onorului și intonarea Imnului de Stat. Au fost prezenți la manifestări primarul Daniel Harpa, viceprimarul Traian Humulescu, city-managerul Vasile Apopei, vicepreședintele CJ, Dan Manoliu, Dan Andrușcă, aleși locali în frunte cu Mihai Stoica și Maria Vrînceanu, simpli cetățeni, profesori și elevi. Manifestările au continuat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți, după care a urmat cuvântul primarului Daniel Harpa.

„Dragi cetățeni ai orașului Târgu-Neamț, preacucernici părinți, stimate cadre militare, vă mulțumesc că ați ales astăzi să fiți alături de mine și să sărbătorim împreună Ziua Națională a României. 1 Decembrie este o zi cu profunde semnificații istorice , astăzi ne onorăm țara și trecutul. Unirea pe care românii au realizat-o în 1918 este o lecție pentru noi, de patriotism, determinare și curaj. Datoria noastră este continuăm ceea ce s-a început la 1 decembrie 1918, pentru că modernizarea și reforma statului român încă nu s-au terminat. La Mulți Ani târgnemțeni, La Mulți Ani România!”, a transmis primarul Daniel Harpa. Și Dan Manoliu, vicepreședintele CJ a transmis un mesaj de unitate celor prezenți: „Ziua de 1 decembrie este cel mai bun prilej de a ne întoarce la valorile naționale care ne-au definit și conturat de-a lungul timpului ca popor. Mă declar mândru că sunt român. La Mulți Ani, români”.

După discursuri au fost avansaţi la gradul de plutonier mai mulţi maiștri militari și subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri din Târgu-Neamț pentru merite deosebite și pentru modul exemplar pentru care și-au făcut datoria. La inițiativa Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a propus acordarea a două certificate de merit și două embleme de merit, partener pentru ordine și siguranță publică, Clasa A II-a, primarului comunei Poiana Teiului, Petru Bîia și Clasa I, primarului Daniel Harpa. Nu a fost uitat nici mesajul Ministrului Afacerilor Interne și nici defilarea trupelor din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Neamț din parcarea Hotelului „Doina” spre Restaurantul „Central”. (C.T. STURZU)