Aflăm pă firu mov că onor domnu adjunct al domnului inșpector șăf de la ISU s-o gândit pă el să face rost de bani pentru Asociația Salvatorul nemțean, printr o metodă pe care noi o considerăm demnă de toată lauda, reșpectiv să cânte la nunți. O luat omu un saxofon, un pian pă piept, bașca și o orgă la curent, cetățeni pompieri competenți și dă-i cu muzică. Acuma, din ce știm noi pe o rază de douăjde metri în jurul incintei de repetiții, nu mai găsești pui de rozător, toate gâzele ascunse de cu toamnă au plecat în pribegie, inclusiv țânțarii, ca să nu mai pomenim că protagoniștii plus concertmaistrul s-o lăsat de îndeletnicirea asta și o revenit la tulumbe și robineți,totodată schimbând și zicala cu baba și mitraliera, în formula nouă … muzica și pompierii.

 Și cum cetățeni pompieri nu are astâmpăr când e vorba de altceva decât alarmele, au pus neuronii la zmotocit și să vedeți ce-o ieșit. În formula pomenită mai sus, cu bandul alcătuit în scopuri civice, s-ar putea încerca servicii noi. Unu ar fi asistența specializată cu logistică și personal pentru furatu miresei din lucuri greu accesibile la pachet cu alt serviciu de trezit mesenii răpuși de zbuciumul gradelor din păhare, cu ajutorul unui jet de două atmosfere de la distanța de doi metri pentru cei mai zdrobiți și patru metri pentru cei mai breji. O altă alternativă pentru reconversia talentului pomenit în prima zicere ar putea fi închirierea echipamentului dă textile, plus tulumbe, la formații consacrate de striperi, știind că unele dame e moarte după pompieri care să le stingă la vreme de secetă. Acuma noi nu mai avem nemica de zis, le urăm succesuri și să nu se certe de la numele trupei pe care musai o vom recunoaște drept Mourihnio Boys, după porecla liderului.

 Dar să videți alta. Nici nu s-o făcut bine și proaspetele formății de politică în mișcare, una în stadiu de fundație și cealantă partid sadea s-o apucat de telenoveluri. Partidu e bățos și se află în tranșeele luptei cu pesedeul, dar o seamă dă creștini membri dă mișcare se dedau la relațiii cu dușmanii partidului, respectiv cu …pesedeul. Acuma, noi nu ne mirăm, că așa-i politica la noi, iar dacă e să judecăm și declarația șăfului dom Gigi (să trăiți), că el vrea și cu pepededeul și cu pesedeurile, ne judecăm că în politica de la noi contează ce e mai aproape de epidermă, respectiv cămașa în detrimentul vestonului, care nu merge pe chielea goală decât la alarmă.

Articolul precedentComisarul şef Chelaru, răpus de un infarct
Articolul următorLa Girov toată lumea e pe interes