pietricica turism

chelaru gica 1

Luni, 24 martie, a împlinit 51 de ani şi toată lumea i-a urat sănătate şi viaţă lungă. Dumnezeu a hotărât altfel şi i-a mai dat doar 3 zile de trăit.

“Era cardiac şi a făcut până acum de două ori infarct”, ne-a declarat agentul Neculai Isache, vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual. “Era în tratament permanent, mergea la control de câte ori trebuia, era foarte grijuliu cu starea lui de sănătate. Eram prieteni, ne vizitam. Era topit după fetiţa lui, o minune blondă de aproape 4 ani, pe care o are din a doua căsătorie. Din primul mariaj are un băiat şi o fată, care sunt mari acum. Cine s-ar fi gândit că se duce atât de devreme? Era un coleg extraordinar, apropiat de toţi. Cât a lucrat la Resurse umane era prezent la examenele profesionale şi la trageri, deci toţi poliţiştii îl întâlneau măcar de două, trei ori pe an. Nu cred că este cineva să poată spune ceva de rău despre el şi nu din motivul că despre morţi se vorbeşte doar de bine. Era un sufletist. Asta este, pleacă dintre noi cei buni!”.

Gheorghe Chelaru a devenit poliţist în anul 1988, după ce a absolvit şcoala de ofiţeri şi facultatea de drept. A lucrat la Judiciar şi la Ordine Publică ani de zile, iar odată cu apariţia problemelor de sănătate s-a mutat la Resurse umane, însă şi acolo tot într-un domeniu activ. După ce s-au înfiinţat secţiile de poliţie rurală a vrut să se întoarcă în sistemul operativ şi a participat la concursul pentru şefia Secţiei Borleşti.

“Chiar am avut o discuţie cu el atunci şi l-am întrebat dacă o astfel de funcţie nu-i afectează sănătatea”, ne-a declarat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ. “El nu se plângea niciodată, era tot timpul vesel, m-a asigurat că urmează tratamentul, se simte foarte bine şi face faţă serviciului operativ. Acum e greu să spună cineva cât ar mai fi trăit dacă lucra în altă parte şi cât l-a consumat munca de poliţie. Aşa a fost să fie. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!”.

La scurt timp după înfiinţarea Biroului Teritorial Neamţ al SNPPC, în 2006, Gheorghe Chelaru a fost ales în structurile de conducere şi a deţinut funcţia de vicepreşedinte până ce Neculai Isache a ajuns în Biroul executiv central de la Bucureşti. În septembrie anul trecut s-au organizat alegeri la Neamţ, iar comisarul şef Chelaru a fost votat pentru funcţia de preşedinte plin, funcţie pe care oricum o gira de la plecarea lui Neculai Isache. A considerat dintotdeauna că nu este drept ca poliţiştii care muncesc sâmbete şi duminci la rând să nu fie plătiţi în nici un fel şi şi-a propus să rezolve problema orelor suplimentare. N-a mai apucat!

Cristina MIRCEA