reclama autocenter

Astăzi, 26 mai, mai mulți oameni așteptau cuminți în fața Policlinicii din Piatra-Neamț. Din timp în timp, o asistentă ieșea și le lua documentele sau răspundea întrebărilor. Unii au avut programări în ultimele două luni, dar n-au putut intra ca să fie văzuți de medicii la care aveau trimiteri sau să-și facă investigațiile recomandate.

Bolnavii cronici și-au primit doar rețetele, iar alți pacienți concediile medicale.  „Suntem cu inima, cu plămânii, cu diabetul, pentru rețete. Policlinica nu este deschisă și nu știm când se deschide. Așteptăm să ne aducă rețetele, medicii sunt în spital. Nu știe nimeni când se deschise”, a explicat un domn care aștepta răspuns. La fel ca cei câțiva care nici până acum nu au aflat când va reîncepe să funcționeze comisia de expertiză: „Soțul meu este paralizat, de 8 ani e la pat, are și hipertensiune și mai multe. Am venit în luna martie, chiar înainte de covid, ca să-l programez la comisia de expertiză. Ar trebui medicul să vină acasă, să-l vadă. Mi s-a spus să-l aduc cu ambulanța, dar pot eu risca pe drum, că e vai de capul lui, e legumă în pat?!”, a spus o femeie.

Scena se repetă în fiecare dimineață, începând din 15 mai, când s-a ridicat starea de urgență. N-a coincis, însă și cu reluarea activității în policlinică. Așa că oamenii vin, în continuare și așteaptă un răspuns: când se redeschide policlinica?

Între timp, celelalte spitale din județ sunt supraaglomerate.

(C.I.)

Articolul precedentBătăușul de la Roznov, dus la arestare pentru 4 infracțiuni
Articolul următorCoronavirus: 465 de persoane s-au vindecat, în Neamț, 41 de persoane mai sunt în carantină