Dintre cele 873 persoane confirmate cu coronavirus în județul Neamț până astăzi, 26 mai, peste jumătate s-au vindecat. Este vorba de 465 de persoane, ceea ce înseamnă o rată de vindecare de 53% din totalul celor pozitivi. Printre pacienții infectați au fost și 154 de cadre medicale, dintre care 139 s-au vindecat și doar 15 mai sunt spitalizate. Majoritatea persoanelor vindecate au fost pacienți cu forme mai puțin grave de boală și fără simptome, dar și cazuri mai grave. Până astăzi, 50 dintre persoanele infectate, care aveau și alte boli, au decedat (5,7%).

Coronavirus: 465 de persoane s-au vindecat, în Neamț, 41 de persoane mai sunt în carantină, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Numărul de cazuri noi confirmate a crescut cu 39, în ultima săptămână, când Direcția de Sănătate Publică Neamț a reluat testarea angajaților și a asistaților din cele 12 centre rezidențiale din județ. Nici din afara țării nu au mai venit mulți nemțeni, 41 fiind în carantină, în acest moment. În schimb, în izolare sunt 1.452 de persoane. Între acestea, familiile angajaților din centrul de la Păstrăveni, focar cu peste 200 de confirmați infectați, din care cel puțin 80 sunt angajații centrului. Dar și persoanele asistate în centre, copii cu dizabilități și adulți cu grave probleme de sănătate și care n-au mai fost internați în spital. Mai sunt focare, mai mici, la Centrul pentru copilul cu dizabilități „Sancta Maria” Piatra-Neamț, la azilul privat de la Almaș, la secția Psihiatrie a Spitalului Municipal de Urgență Roman și la Spitalul de psihiatrie „Sfântul Nicolae” Roman.

La acest moment sunt 155 de pacienți internați, dintre care 18 erau ieri la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani.

(C.I.)

Articolul precedentMusafiri pe care Policlinica nu-i poate primi
Articolul următorMort de beat, un angajat al DGASPC Neamț a tamponat 6 mașini și a fugit de poliție. Video