cozmanciuc 05_resizeCompetivitatea economică trebuie să fie fundamentul de la care să înceapă consultările în privința noului Cod al Muncii. PNL are datoria de a promova un dialog care să nu lezeze nici interesele mediului de business și nici interesele angajaților, consensul în urma discuțiilor fiind unul necesar. Un mediu privat puternic asigură bugetului de stat venituri predictibile și, în același timp, asigură angajaților venituri stabile, dar și soluții de creștere a acestora.

Predictibilitatea economică determină oamenii de afaceri să investească bani în economia românească și, astfel, să creeze noi locuri de muncă. Creșterea economică are nevoie de o legislație fiscală stabilă pe termen lung și de un Cod al Muncii care să aibă aceleași caracteristici.

Altfel spus, noua legislație a muncii trebuie să stabilească extrem de clar drepturile și obligațiile atât ale angajatorului, cât și ale angajatului. Obiectivele celor două categorii sunt legitime, ele trebuie puse în acord astfel încât angajatorul să se poată dezvolta, iar angajatului să-i fie asigurat un loc stabil de muncă și bine plătit.

Sunt convins că un echilibru legislativ  al celor două clase va determina, printre altele, și creșterea consumului. Astfel, cererea din piață va crește, iar angajatorii vor fi nevoiți să-și îmbunătățească produsele destinate consumului. Aceasta este soluția pentru competivitate economică și socială!

Mugur Cozmanciuc, Co-președinte PNL Neamț

Articolul precedentIoan Mironaş: “Dl. Massone a plecat în Italia! Nu mai suporta să se spună că a fugit cu banii!”
Articolul următorRadiografia învățământului ieșean
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.