ceahlaul mironas massone mastacaneanu
MIRONAŞ, MASSONE şi MĂSTĂCĂNEANU

Ioan Mironaş, directorul executiv al Ceahlăului, a confirmat faptul că Angelo Massone a plecat de la formaţie pietreană, lăsând în urmă clubul pietrean cu datorii la stat de 1.843.463 lei, conform dosarului 1762/103/2015 înregistrat la Tribunalul Comercial Neamţ, pe data de 18 iunie 2015, dată la care societatea FC Ceahlăul SA a cerut intrarea în insolvenţă.

Italianul nu a contestat decizia reprezentanţilor Adunării Creditorilor clubului FC Ceahlăul SA, care i-au retras calitatea de administrator special pe perioada insolvenţei, şi a plecat în Italia, după ce antrenorul Costel Ilie şi-a dat demisia din funcţia de antrenor principal.

“Domnul Massone a plecat în Italia şi mi-a zis că nu mai poate suporta să vadă că în fiecare zi se spune că a fugit cu banii. El de păgubit… nu a păgubit. Nu a putut să ajute. Mi-a zis că preferă să se dea la o parte. Când era Gheorghe Ştefan, ne spuneau că nu vor să se asocieze cu Ştefan. După ce a plecat el, considerau că au rămas urmaşii lui Ştefan. Şi tot nu aveau de gând să se implice. Pe urmă a venit Massone şi ni s-a spus: Câtă vreme e Massone, noi nu ne băgăm!. Acum a plecat italianul şi vreau să văd şi eu cine se implică, cine vrea să ne ajute”, a declarat Ioan Mironaş înaintea partidei dintre Ceahlăul – Bucovina Pojorâta, din cadrul etapei a 8-a din seria I a Ligii a II-a.

De la începutul anului, pachetul majoritar de acţiuni a fost cumpărat de Angelo Massone. Investitorul deţine 575.327 acţiuni, reprezentând 55,857% din total, iar un posibil investitor poate avea reţineri înainte de a se implica în contextul în care italianul nu poate ceda deocamdată acţiunile, deoarece acestea nu se pot tranzacţiona pe perioada insolvenţei.

“Chiar dacă ar vrea să le cedeze legal, până la depunerea planului de organizare şi până la finalizarea procedurii nu se pot tranzacţiona acţiuni. La finalizarea procedurii, dacă se face mărire de capital, se va putea”, a mai precizat Mironaş.

Surse din cadrul clubului pietrean au insistat să precizeze că persoane din conducere, care aveau drept de semnătură şi de decizie, fac obiectul unor cercetări privind cheltuirea fondurilor provenite din drepturile de televizare din urmă cu două sezoane ale Ligii I, în valoare de aproximativ 1.700.000 de euro, care ar fi intrat în două tranşe în contul clubului pietrean anul trecut. (Mihai STOIAN)

Articolul precedentALERTĂ! COD PORTOCALIU DE NINSORI ÎN NEAMŢ ŞI SUCEAVA!
Articolul următorMugur COZMANCIUC: “Noul Cod al Muncii trebuie să apere interesele legitime ale angajatorului și angajatului”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.