0:00

Mugur Cozmanciuc: Noua legislație privitoare la pensiile militarilor, un gest reparatoriu al Parlamentului, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVotul de astăzi dat în Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților în legătură cu proiectul de lege privitor la pensiile militarilor reprezintă un gest de normalitate și o reparație morală.

Este important ca sistemul de pensii din acest domeniu să nu aibă o coloratură politică. Pensiile pentru categoriile de persoane care au lucrat în sistemul de apărare, interne și ordine publică trebuie să fie la un nivel care să arate respect față de modul cum și-au exercitat meseria.

Baza de calcul a pensiei se va raporta la media veniturilor obținute în ultimele șase luni, medie la care se va adăuga un spor, iar acest lucru vine tocmai pentru a determina realizarea unor pensii decente.

Consider că acest proiect de lege reprezintă și o motivație pentru cei care aleg o carieră sau activează în aceste domenii determinate pentru securitatea națională, iar Parlamentul, prin Camera Deputaților ca for decizional pe această speță, trebuie să dea dovadă de responsabilitate față de militari.
Mugur Cozmanciuc, deputat PNL, membru în Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților

30. 05.3015

Articolul precedent40 de traficanţi de droguri „adunaţi” de DIICOT
Articolul următorImplicare Carpatcement în dezvoltarea comunităților din Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.