Întrunirea moto de la Piatra-Neamţ din acest week-end a fost folosită de poliţişti pentru a se adresa motocicliştilor, activitatea fiind parte a campaniei de educație rutieră „Alege Viaţa!”.

“Prin această campanie, IPJ Neamţ doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra riscului la care se expun participanții la trafic, și totodată să conștientizeze publicului țintă asupra consecințelor grave ale accidentelor de motocicletă și să reducă numărul de victime ale vitezei excesive”, a precizat agentul Georgiana Moşu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Neamţ. “Prima parte a campaniei se adresează motocicliştilor din Piatra-Neamţ, care au participat, în ziua de 21 iulie, la întrunirea organizată de un club moto din Neamţ şi s-a materializat prin distribuirea de pliante, stickere  cu sloganul „ Alege Viața!”, şi implicit discuţii rutiere cu caracter preventiv”.

A doua etapă a campaniei se va desfăşura la Roman, în ziua de 12 august, când este programat un alt eveniment organizat de un club de motociclişti. Diferenţa faţă de campania de la Piatra-Neamţ constă în implicarea în Serviciului de Ambulanţă Neamţ, cadrele medicale arâtându-le celor prezenţi cum să procedeze în cazul unui accident de motocicletă.

În primele 6 luni ale acestul an, în judeţul Neamţ au avut loc 5 evenimente rutiere în care au fost implicaţi motociclişti, din care 2 au avut drept consecinţă rănirea gravă a conducătorilor de motociclete.

C.M.

Articolul precedentFemeie în terapie intensivă, din cauza ciupercilor de pădure
Articolul următorŞeful poliţiei rutiere Vaslui a aterizat în bena unui camion din Neamţ, şoferul era beat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.