Accident spectaculos de motocicletă, în după-amiaza de 21 iulie, cu câteva minute înainte de ora 17, în localitatea Baratca, din comuna Bârgăuani. Comisarul Sergiu Anton, şeful Serviciului de poliţie rutieră Vaslui, pasionat de motoare, venea spre Piatra-Neamţ, pentru a participa la activităţile organizate de un club moto şi, implicit, la concertul Phoenix, din ştrand. În timp ce-şi conducea motocicleta pe DN 15, în localitatea Baratca, un camion a ieşit, din scurt, de pe un drum lateral şi i-a tăiat calea. Impactul a fost atât de puternic încât cadrul motocicletei s-a rupt în două. Motociclistul a avut, însă, foarte mult noroc, pentru că a fost proiectat în bena camionului şi n-a suferit decât câteva fracturi de metacarpiene la o mână. Şoferul camionului, un localnic în vârstă de 63 de ani, era atât de beat încât nu şi-a dat seama că a lovit motocicleta. Comisarul Anton, aflat în benă, a fost nevoit să-i bată repetat în geam, ca să-l determine să oprească.

Poliţiştii sosiţi la locul accidentului l-au testat pe conducătorul auto şi au stabilit că avea o concentraţie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Apoi l-au condus la spital, pentru recoltarea de sânge şi stabilirea alcoolemiei. Spre seară şoferul a fost reţinut, pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 22 iulie, să fie prezentat parchetului, cu propunerea luării unei măsuri preventive împotriva lui.

Cât despre comisarul Anton, care poate spune liniştit că s-a născut a doua oară, el n-a ratat concertul din ştrand, unde s-a dus cu mâna în ghips.

C.M.

Articolul precedentMotocicliştii – sfătuiţi să aleagă viaţa
Articolul următorBărbatul scos din Cracău a fost identificat, pompierii caută acum un pescar din Ceahlău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.