elena_udrea

Mihaela Stoica – Elena Udrea 7,8 – 7,1, la activitate parlamentară
* cei mai activi parlamentari nemţeni sunt senatorul Liviu Bumbu şi deputatul Ioan Munteanu

Femeile din Parlamentul României au un Indice al Activității Parlamentare (IAP) de aproape 34, față de cel al partenerilor bărbați, de peste 24, chiar dacă nicio femeie nu este lider de grup parlamentar, se arată într-un raport realizat la încheierea celor trei sesiuni parlamentare. Județul Neamț este reprezentat de doar două femei, ambele de la PMP, deputatul Mihaela Stoica și deputatul Elena Udrea.

 

Deputatul Mihaela Stoica are 8 inițiative legislative, 5 luări de cuvânt, nicio declarație politică, 23 de întrebări și interpelări, 7 semnături pe moțiuni, indicele activității fiind stabilit la 7,8. Dacă Mihaela Stoica ocupă locul 44 (dintr-un total de 54), următorul loc este ocupat de deputatul Elena Udrea. Deputatul “înfiat” de marea familie romașcană are 9 inițiative legislative, 8 luări de cuvânt, două declarații politice, 6 întrebări și interpelări și 11 semnături pe moțiuni, indicele activității fiind stabilit la 7,1.

De departe unul dintre cei mai activi parlamentari nemțeni este senatorul Liviu Bumbu (locul 19 în clasamentul pe Senat), care are nu mai puțin de 78 de inițiative legislative și 75 luări de cuvânt, iar la Camera Deputaților, locul 38 îi revine deputatului Ioan Munteanu, cu 49 de inițiative și 47 luări de cuvânt. Indicele Activității Parlamentare este alcătuit ca medie ponderată a principalelor activități parlamentare, calculat după cum urmează: inițiative legislative (30%), luări de cuvânt (25%), declarații politice (20%), întrebări și interpelări (15%), moțiuni (10%). (C. MATEI)