MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat marţi, 11 septembrie, cea de-a X-a ediție a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Acesta se adresează organizațiilor non-guvernamentale, care derulează proiecte de terapie prin artă sau terapie emoțională pentru copiii cu nevoi speciale. Înscrierile la concursul de proiecte sunt deschise până la 12 octombrie 2018. La ediţia a IX-a, premiul MOL pentru sănătatea copiilor a fost acordat Asociației “Inima Copiilor” din București.
În perioada decembrie 2017-august 2018, aproape 800 de copii cu nevoi speciale au beneficiat de activități de terapie prin artă (muzică, desen, pictură, modelare a lutului, fotografie, tehnologie digitală), terapii experiențiale, utilizând activități de escaladă și alpinism în aer liber, terapii asistate de animale, terapii emoționale (tehnici ca jocuri de rol, mișcare și joacă, atingere terapeutică), stimulare polisenzorială. Activitățile terapeutice au urmărit îmbunătățirea calității vieții copiilor, precum și a familiilor acestora.
“Suntem impresionați de generozitatea, creativitatea și perseverența partenerilor noștri din cadrul organizațiilor non-profit în a genera schimbări în bine atât în viețile copiilor aflați în suferință, cât și în viețile familiilor acestora. Am avut ocazia să văd momente ale unor activități din cadrul celor 21 proiecte implementate anul acesta și am observat eforturile depuse de terapeuți, greu de descris în cuvinte. MOL România sprijină de zece ani derularea proiectelor”, a declarat Camelia Ene, CEO și Country Chairman al MOL România.
Premiul MOL pentru sănătatea copiilor, decernat pentru al cincilea an consecutiv, a fost acordat Asociației “Inima Copiilor” București. Proiectul intitulat “Niciun copil singur în spital”, are ca obiectiv creșterea nivelului de dezvoltare și recuperare medicală a copiilor cu afecțiuni grave, părăsiți sau neînsoțiți de părinți, internați în Secția de Terapie Intensivă Nou Născuți (TINN), din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Maria Sklodovska Curie” Bucureşti.
“Sumele propuse de către juriu pentru implementarea proiectelor declarate câștigătoare se acordă încă de la început. Decontul se prezintă împreună cu raportul profesional la sfârșitul perioadei de implementare. Colaboratorii fundației noastre oferă suport și informațiile necesare atât celor care doresc să se înscrie, cât și celor interesați de programe tot parcursul anului”, a afirmat András Imre, director executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Programul MOL pentru sănătatea copiilor oferă o sumă de maximum 25.000 lei sub formă de pre-finanțare, pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada decembrie 2018-august 2019. Termenul-limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 12 octombrie 2018, iar fondul total al sponsorizărilor este de 400.000 lei. De la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 2.778.000 lei ONG-urilor care au derulat 169 de proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, incluzând peste 10.000 de beneficiari în activitățile lor. Detalii suplimentare AICI şi AICI. (ZCH NEWS)