0:00

MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunţă startul celei de a XVI-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor, adresat tinerilor sportivi și artiștilor cu performanțe deosebite. Organizat pe bază de concurs de proiecte, programul oferă susținere financiară totală de 560.000 de lei pentru achiziția de materiale, echipamente sau acoperirea cheltuielilor de participare la concursuri.

MOL şi Fundația Pentru Comunitate oferă susţinere de 560.000 lei prin programul de promovare a talentelor, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Ne bucurăm că prin susținerea oferită în cadrul celui mai longeviv concurs de proiecte din țară în acest domeniu am contribuit inclusiv la pregătirea unor sportivi care au ajuns să facă parte din Echipa Olimpică a României. Programul MOL de promovare a talentelor este un excelent exemplu prin care se văd rezultatele  anilor de muncă în sprijinul talentului și performanței. Dorim să le arătăm tinerilor minunați din comunitățile în care ne desfășurăm activitatea că prin muncă, perseverență și consecvență se dezvoltă talentul, se pot schimba  perspective și chiar destine”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

MOL şi Fundația Pentru Comunitate oferă susţinere de 560.000 lei prin programul de promovare a talentelor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOrganizatorii programului informează că 4 sportivi susținuți în cadrul edițiilor precedente s-au calificat la Jocurile Olimpice de vară din acest an: Szocs Bernadette (tenis de masă), Robert Glință, Daniel Martin și David Popovici (înot). Înscrierile în program se pot face online până la data de 19 iunie 2021 inclusiv, pe pagina de internet a Fundației Pentru Comunitate. Pot fi înscrise atât proiecte individuale, cât și de echipe sportive sau ansambluri artistice. Cererile trebuie însoțite de o descriere a rezultatelor solicitanților, de recomandările profesorilor și antrenorilor pregătitori, o listă cu obiectivele de viitor, nevoia actuală și bugetul necesar pentru realizarea proiectului. Fondul total de sponsorizare alocat ediției 2021 este de 560.000 lei, fiind accesibil tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani, respectiv celor din categoria de peste 18 ani, care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri. Din finanțarea totală a ediției, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor și 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani. Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Președintele juriului la secțiunea sport este Violeta Beclea-Székely, campioană europeană la atletism și doctor în sport, respectiv violonistul Márkos Albert, concert-maestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, la secțiunea artă.

„Având în vedere numărul redus de concursuri și festivaluri la care au putut participa tinerii sportivi și artiști în ultimul an, recomandarea antrenorilor, profesorilor, federațiilor sportive și organizațiilor artistice din domeniul în care tinerii solicitanți de finanțare își desfășoară activitatea capătă un rol mai accentuat în susținerea proiectelor depuse. Oferim informații celor interesați pe tot parcursul perioadei de înscriere de o lună de zile. Recomandăm tinerilor să înceapă din timp procedura de înscriere, una destul de simplă, și să ne contacteze dacă doresc informații suplimentare față de cele cuprinse pe website”, a precizat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Pe parcursul  celor 15 ediții anterioare au fost susținuți 2.766 de tineri prin finanțarea a 2.223 de proiecte la nivel național, bugetul total alocat fiind în cuantum de 4.900.000 lei. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentL1 FC Botoşani e pe ultimul loc în play-off – Politehnica Iaşi a retrogradat în Liga a II-a
Articolul următorOrașul Bicaz a ieșit din zona roșie Covid. Punctele de vaccinare drive-thru sunt deschise în week-end
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.