Apropierea lunilor iulie și august modifică programul de funcționare al Serviciului de paşapoarte. Măsura s-a impus ca și în alți ani, pentru a evita aglomerația și a fost luată la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Programul va fi prelungit cu câte o oră și, dacă va fi necesar, ca și în anii trecuți, se vor prelua cereri și în zilele de sâmbătă, când în mod normal Serviciul Pașapoarte este închis și urmează ca, în aceste zile, să se stabilească exact începând cu ce dată se va schimba orarul de lucru al serviciului în cauză. Potrivit comisarului șef Constantin Roman, șeful Serviciului public Comunitar Eliberarea și Evidenţa Pașapoartelor Simple Neamț, în această perioadă, se procesează în jur de 200 de cereri pe zi la 4 ghișee și se așteaptă ca în următoarea perioadă numărul acestora să ajungă la 300 pe zi.

Modificări în programul Serviciului Pașapoarte, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Avem în vedere să prelungim programul, iar în luna august toată lumea va fi la serviciu, ca să putem să acoperim toate ghișeele și toate cererile. Avem 4 ghișee, sper să nu depășim numărul de 300 de cereri, dorința noastră este să nu reportăm cererile de pe o zi pe alta. Media este de 200 de cereri pe zi în momentul de față. O să deschidem două ghișee pe online și două cu bonuri de ordine, online-ul este pe epasapoarte.ro și se pot programa pe platforma națională, iar bonurile de ordine se vor elibera la începutul programului de lucru, care va începe la 7:30 sau la 8:30, până se vor epuiza bonurile de lucru. O cerere se procesează cam în 7 minute”, a declarat cms-şef Constantin Roman.

În momentul de față ghișeele Serviciului Pașapoarte Neamț sunt deschise de luni până vineri între orele 8:30-16:30. (E.C.)

Articolul precedentUn copac a căzut peste picioarele bărbatului care îl tăia
Articolul următorACTUALIZARE Accident la Săvinești: un Opel și un VW s-au ciocnit
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.