elvetian

Sâmbătă, 26 octombrie, prefectul George Lazăr a primit vizita adjunctului misiunii diplomatice a Ambasadei Elveției la București, Mark Bruchez. Diplomatul elvețian a venit la Piatra Neamț însoțit de reprezentanți ai Camerei de Comerț a Elveției precum și de reprezentanți ai Camerei de Comerț Româno-Elvețiene.La întâlnirea de sâmbătă au mai fost prezenți președintele Camerei de Comerț Neamț, Mihai Apopii și primari din județ.

”Am venit să vizităm județul Neamț, pentru a avea suportul, pe viitor, în vederea dezvoltării mai multor activități economice, în domeniul turismului și a IMM-urilor. Am discutat cu reprezentanți ai autorităților locale, care s-au arătat foarte interesați în ceea ce privește cooperarea economică. Am rămas foarte impresionat de ceea ce am văzut în acest județ, aveți un potențial turistic și industrial deosebit”, a declarat Mark Bruchez.

Atât prefectul, cât și celelalte autorități prezente au concluzionat că în județul Neamț este nevoie de menținerea colaborării cu elvețienii pentru că, de-a lungul anilor, aceștia au știut cum să acționeze pentru a susține IMM-urile.

”Vizita domunului Mark Bruchez a fost un moment important pentru județul Neamț, s-au stabilit câteva linii importante, bilaterale, iar domnia sa a înțeles care sunt punctele tari ale județului nostru: turismul și agricultura. Și sectorul IMM-urilor este însă unul foarte important, iar domnul Mark Bruchez spunea că acest sector este unul din punctele strategice în dezvoltarea economică a unei țări. Modelul Biroului Unic al Investitorului este o idee discutată și cu președintele CJ Culiță Tărâță, cu Camera de Comerț și cu primarii și ne gândim serios la un proiect în care să fie prezentat județul Neamț și ceea ce înseamnă oportunitățile de afaceri, forța de muncă și posibilitățile de investiții în zonă”, a precizat prefectul George Lazăr.

”Pentru tot ceea ce înseamnă Europa de Est, Elveția este un exemplu de bune practici mai ales pentru IMM-uri. Acest contact direct cu mediul de afaceri elvețian este un prilej de dezvoltare a afacerilor”, a menţionat Mihai Apopii, președinte CCI Neamț.

”Există potențial pentru a pune bazele unei colaborări pe linie economică. Sper, cu susținerea CCI, să aducem municipiul Piatra Neamț și turismul de la noi la nivelul celui elvețian printr-un parteneriat public-privat”, a declarat şi Aurelia Simionică, viceprimar Piatra Neamț. (I. CĂLIN)