Vasile Iorga din Gherăești a încetat din viață, în ziua de 23 mai, la doar 45 de ani. După un eveniment, petrecut pe un drum agricol și neelucidat încă. Ceea ce au văzut martorii și au stabilit și polițiștii după cercetările la fața locului a fost că bărbatul a căzut de pe proțapul unui trailer și a fost călcat de remorcă. Tractoristul, care are 38 de ani, este cercetat acum pentru

ucidere din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi conducere fără permis.

Gura satului, însă, spune că este foarte posibil ca Vasile Iorga să fi fost mort înainte ca remorca să treacă peste el, dar acest lucru se va stabili cu certitudine abia mâine, 25 mai, când se va face necropsia. El era cardiac cu probleme severe, cu infarct de miocard în antecedente, iar în ultimele două zile înainte de a muri a fost la ierbicidat și probabil că substanțele toxice l-au afectat.

”Lumea spune că i-a bătut în geam băiatului și i-a spus să oprească fiindcă-i este rău, dar imediat a și căzut”, ne-a declarat un consătean de-al lui Vasile Iorga. ”Era om bun și serios, consilier la primărie, om cu 100 de hectare de pământ, avea și fermă de viței și se împăca cu toată lumea. Mergea și ara la toți moșnegii și-i aștepta cu banii până luau pensia, era om legat de pământ, îi plăcea să fie toate făcute la timpul lor. Am auzit că tractoristul are dosar penal că nu are permis, dar la țară nu cred să fie mulți tractoriști cu permis. Și asta e cea mai neimportantă problemă. Jalea e că s-a dus un om încă tânăr și de treabă”.

C.M.

 

Articolul precedentBani de la Guvern pentru familiile victimelor tragediei de la Alexandru cel Bun
Articolul următorPace la Roman – Primarul Lucian Micu a primit ștafeta
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.