Bani de la Guvern pentru familiile victimelor tragediei de la Alexandru cel Bun, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiGuvernul va acorda ajutor de urgență familiilor victimelor accidentului tragic produs în noaptea de 4 spre 5 aprilie 2018, când 9 persoane și-au pierdut viața după ce microbuzul  care le transporta a plonjat și a ajuns în canalul râului Bistrița, pe teritoriul comunei Alexandru cel Bun.

Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi alocarea sumei de 60.000 de lei, din fondul pentru acordarea ajutoarelor de urgență.

“Un număr de 6 familii din județul Neamț se află în situație de necesitate ca urmare a decesului membrilor din familie în urma unui grav accident rutier produs în noaptea de miercuri spre joi, 5 aprilie 2018. Un microbuz în care se aflau zece persoane a căzut în râul Bistriţa, în zona localităţii Viişoara din judeţul Neamţ, accidentul soldându-se cu moartea a nouă persoane, existând un singur supraviețuitor. Familiile respective sunt familii foarte sărace, beneficiari de ajutor social și se află în extremă dificultate ca urmare a cheltuielilor pentru înmormântarea victimelor decedate, motiv pentru care se propune sprijinirea fiecărei familii în parte cu un ajutor de urgență în valoare de 10.000 lei, suma totală pentru cele 6 familii fiind de 60.000 lei”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de Guvern.

Alte 15 de familii din județul Neamț, aflate în situații de necesitate, care au rămas fără locuințe în urma unor incendii sau a unor calamități naturale vor primi bani din același fond al Guvernului, suma totală ridicându-se la 55.000 de lei. (E.C.)

Articolul precedentCuțitarul de la Agapia și-a justificat faptele printr-o minciună
Articolul următorMoarte năprasnică pentru un consilier local, proprietar de fermă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.