Udrea-Elena-Gabriela

Mișcarea Populară se află, în acest moment, în două luntrii. Nu este încă partid, dar este, în continuare, fundaţie. Oficial. Actele au fost depuse la Tribunalul București, dar membrii fondatori trebuie să aștepte încă 15 zile, perioadă în care pot apărea contestaţii. Abia apoi, Mișcarea Populară, după ce hotărârea instanței va fi definitivă şi irevocabilă, va putea să organizeze în filiale județene. Oficial, la Neamț, activă este doar Fundația Mișcarea Populară, organizaţie care sprijină partidul proaspăt profilat pe eșicherul politic românesc.

De aceeași parte a eșicherului

”Eu aș răspunde cu nu la toate întrebările și mă refer aici atât la eventuala amenințare pe care o poate reprezenta Partidul Mișcarea Populară pentru PDL, cât și la plecarea oamenilor și destructurarea organizației PDL Piatra Neamț. Nu cred că organizația de la Piatra Neamț se va destructura, nu cred că este o amenințare pentru PDL, eu cred că ar trebui să fim de aceeași parte a eșicherului politic. Este destul de greu să unești forțele de dreapta, e mai greu decât la formațiunile de stânga. Am mai spus-o eu mi-aș dori să fim de aceeași parte a eșicherului politic, inadvertențele ar trebui să înceteze, iar dacă nu nu încetează vom pierde fiecare, mai mult sau mai puțin. Eu zic că nu vor pleca oameni din PDL Neamț, pentru că după cum s-au prezentat cei de la Mișcarea Populară, ei își doresc oameni noi, iar în același timp cei care li se alătură trebuie să respecte cele înscrise în statutul partidului și să mobilizeze electoratul care în ultimii ani nu a mai ieșit la vot. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare. În timp rezonabil, ar trebui să ajungem la un consens și toate neînțelegerile să înceteze”, a declarat Toader Mocanu, președinte al PDL Piatra Neamț.

Lucruri mari cu oameni mici

Interpelată de jurnalişti, Elena Udrea, deputat de Neamţ, refuză să comenteze transformarea Mişcării Populare în partid. Nu la fel de consecventă este dna. Udrea şi în mediul virtual, unde nu s-a putut abţine să nu consemneze evenimentul. „Ieri s-a anunţat că Mişcarea Populară a cerut înscrierea ca partid politic. Teoretic, concluzia ar fi că dreapta se întăreşte. Doar că ieri am văzut cum liderii MP au atacat PDL, liderii PDL au atacat Mişcarea Populară. Nimic la adresa actualei puteri, faţă de care se presupune că ar trebui să fim cu toţii în opoziţie…Ce distracţie în USL! Pe bună dreptate cei care îşi doresc un proiect politic puternic, unic pe zona de centru dreapta al politicii româneşti pot spune: «nu poţi face lucruri mari, cu oameni mici»”, a postat deputatul Elena Udrea pe contul de Facebook.

„Dacă se pleacă, se pleacă în echipă”

Președintele PDL Roman Laurențiu Leoreanu spune că nu și-a format încă o părere despre noul partid și că, înainte de toate, vrea să analizeze reacțiile liderilor și a electoratului. Nu pot spune foarte multe. Este un lucru de prea mare noutate, aștept să se sedimenteze lucrurile și voi putea să-mi formez o părere. Nu îmi fac griji că oamenii din PDL Roman vor pleca spre Mișcarea Populară. Dacă se va lua peste ceva timp o astfel de decizie, atunci plecarea se va face în echipă. PDL Roman este o echipă. Este bine că a apărut un nou partid, aduce un suflu nou pentru partidele care au deja o vechime. Sper ca orientarea partidului Mișcarea Populară să fie în interesul cetățenilor, nu cum se întâmplă la alte formațiuni, a precizat președintele PDL Roman. La începutul acestei săptămâni, Laurențiu Leoreanu și-a reiterat poziția de PDL-ist și a declarat că nu are, deocamdată, gând să plece. Decizia este cu atât mai grea cu cât și un sondaj de opinie comandat de PDL Roman și publicat în exclusivitate de „Ceahlăul” arată că majoritatea romașcanilor nu ar aprecia plecarea primarului din partid.

leoreanu 1

mocanu1

Irina CĂLIN

Claudia MATEI

Articolul precedentIustin Pârvu – 40 de zile de la plecare: “Când povăţuieşti, arunci o sămânţă. Dacă sămânţa e mincinoasă, ea va rodi pe măsură”
Articolul următorCrimele tăcute din Sănătate

2 COMENTARII

  1. o fotografie buna pentru senzatii tari la matrimoniale !
    sa conduca Romania o astfel de persoana ar fi un dezastru economic si moral….
    dute duduie la Buzau si pe drumul de centura , lasa-ne in pace !

  2. duduia se crede chiar ca e presedintele romaniei,se cam umfla -n pene , stiu eu ce sa zic , acum e libera si cred ca sunt cam multi care vor sa-i sufle- n ceafa cu lingusiri , cuvinte dulci , ma rog ,pana si base e printre ei . DOAMNE APARA SI NE PAZESTE DE ASTA ISPITA !!!

Comments are closed.