0:00

Doi minori, alături de doi majori, urmează să ajungă în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă, după ce procurorii DIICOT i-au reținut pentru acuze de trafic de droguri. S-a întâmplat pe 26 septembrie, în Iași, în urma unei acțiuni în care au ajuns la audieri cinci persoane. Ulterior unul dintre învinuiți a fost plasat sub contol judiciar.Minori puși sub acuzare pentru trafic de droguri, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Anchetatorii au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, toate având loc în Iași. În urma descinderilor au fost găsite 1,22 kilograme de canabis, cântare electronice de mare precizie, grindere, laptopuri dar și bani, 23.470 de lei și 1.120 de euro. Cercetările au stabilit că marea majoritate a clienților erau minori, iar dealerii perfectau tranzacțiile online.

Minori puși sub acuzare pentru trafic de droguri, ZCH NEWS - sursa ta de informații

S-a stabilit că doi inculpați, minori, în perioada august-septembrie 2023,  au comercializat în mod repetat pe raza municipiului, diferite cantități de droguri de risc (canabis), individul sau cu sprijinul altor trei. Comunicarea cu clienții, preponderent minori, se realiza prin intermediul unor aplicații online și a rețelelor de socializare, ulterior tranzacțiile fiind realizate direct”, conform DIICOT.

(G.S.)

FOTO DIICOT

Articolul precedentPact pentru viitor între ACSM Ceahlăul Piatra Neamț și Liceul cu Program Sportiv Piatra Neamț
Articolul următorTaxe pe lux și vicii
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.