Odată cu redeschiderea Spitalului Bicaz, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu a putut observa pe lângă dotările pe care le are unitatea și lipsurile cu care se confruntă. Astfel, după ce a vizitat spitalul acesta a rămas impresionat de felul în care au fost conservate unele aparate medicale, dar despre altele a spus că, începând de anul viitor, va încerca să le înlocuiască. Printre cele vechi și nepotrivite se numără și o masă necesară pentru intervențiile chirurgicale despre care personalul medical de la Bicaz spune că este de pe vremea când a fost construit barajul.

Sunt câteva lucruri pe care, chiar dacă nu le-ați cerut până acum o să venim noi suplimentar cu ele, deoarece o parte din aparatura mai trebuie reactualizată. Nu știu cum ați reușit să păstrați incubatorul într-o perfectă stare de funcționare”, a spus Bănicioiu.

De altfel, spitalul de acolo are un plan de conformare care va trebui îndeplinit până la sfârșitul anului. Pentru aceasta este nevoie de investiții și de acoperirea serviciilor medicale. În prezent, la spital nu se pot face nașteri, pentru că nu există un medic obstetrician, iar de intervenții chirurgicale nu se poate pune problema, deoarece spitalul este compus doar din compartimente. Intenția de a ajuta spitalul să facă pași în față a fost exprimată și de primarul Bicazului, Nicolae Sălăgean, care a precizat că există un proiect în valoare de 20 de milioane de euro menit să schimbe imaginea unității. Pentru început, greul cade pe umerii primăriei și ai Consiliului Județean, care vor trebui să-i convingă pe reprezentanții comunelor din apropierea spitalului că este nevoie și de ajutorul lor. Ministrul Bănicioiu a anunțat, în cadrul aceleiași vizite de la Bicaz, că există deja o propunere legislativă care va antrena toți reprezentanții localităților arondate unui spital astfel încât să contribuie financiar la sprijinirea acestuia. Oficialul a mai spus că propunerea ar putea intra în vigoare de anul viitor. (M. TEODOROF)

Articolul precedentBinefaceri transfrontaliere: Piatra Neamț – videochat cu orașele înfrățite
Articolul următorExplozie într-o casă din Bicaz, proprietara rănită

1 COMENTARIU

Comments are closed.