Probleme de management la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, mai vechi și mai noi, deficiențe în circuite sunt principalele cauze care au dus la schimbarea aproape totală a conducerii.

Ministerul Nelu Tătaru a spus astăzi, 10 aprilie, la Piatra Neamț că înnoirea conducerii va preveni ca spitalul județean Neamț să ajungă Suceava 2. „Am observat niște deficiențe care mi-au fost raportate și de către Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență, atât înainte, cât și în circuitele existente în spitalul județean. În acest moment avem o conducere nouă, care vine din focarul de la Suceava, pentru a nu ajunge spitalul din Piatra Neamț în situația celui de la Suceava”, a declarat ministrul Sănătății.

Spitalul județean de la Piatra Neamț este dedicat total internării și tratării persoanelor infectate cu noul virus, dar în secția Boli Infecțioase sunt doar 7 medici. Întrebat dacă personalul medical, inclusiv asistente medicale, infirmiere, îngrijitoare este suficient, ministrul Tătaru a spus că o echipă medicală este în rezervă, pentru situația când numărul bolnavilor ar crește: „Acum sunt puțini pacienți, destui medici, ținem o parte din echipă în rezervă. Urgența pacienților cu noul virus va fi clasificată așa încât să poată fi folosit tot personalul medical”.

Dr. Daniela Marcoci a revenit aseară de la Suceava, unde a refăcut procedurile și circuitele din spitalul mixt și în această dimineață a preluat conducerea SJU Piatra Neamț. Medicul epidemiolog va asigura managementul spitalului COVID pe perioada stării de urgență, potrivit ordinului de numire.

(C.I.)