Probleme de management la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, mai vechi și mai noi, deficiențe în circuite sunt principalele cauze care au dus la schimbarea aproape totală a conducerii.

Ministerul Nelu Tătaru a spus astăzi, 10 aprilie, la Piatra Neamț că înnoirea conducerii va preveni ca spitalul județean Neamț să ajungă Suceava 2. „Am observat niște deficiențe care mi-au fost raportate și de către Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență, atât înainte, cât și în circuitele existente în spitalul județean. În acest moment avem o conducere nouă, care vine din focarul de la Suceava, pentru a nu ajunge spitalul din Piatra Neamț în situația celui de la Suceava”, a declarat ministrul Sănătății.

Spitalul județean de la Piatra Neamț este dedicat total internării și tratării persoanelor infectate cu noul virus, dar în secția Boli Infecțioase sunt doar 7 medici. Întrebat dacă personalul medical, inclusiv asistente medicale, infirmiere, îngrijitoare este suficient, ministrul Tătaru a spus că o echipă medicală este în rezervă, pentru situația când numărul bolnavilor ar crește: „Acum sunt puțini pacienți, destui medici, ținem o parte din echipă în rezervă. Urgența pacienților cu noul virus va fi clasificată așa încât să poată fi folosit tot personalul medical”.

Dr. Daniela Marcoci a revenit aseară de la Suceava, unde a refăcut procedurile și circuitele din spitalul mixt și în această dimineață a preluat conducerea SJU Piatra Neamț. Medicul epidemiolog va asigura managementul spitalului COVID pe perioada stării de urgență, potrivit ordinului de numire.

(C.I.)

Articolul precedent34 cadre medicale confirmate, 31 în izolare. Personalul medical de la Spitalul Județean Neamț va fi testat
Articolul următorAnchetă a poliţiei la spitalul din Târgu Neamţ