În urma publicării unor documente într-o publicaţie online (amănunte aici), în care cel vizat era dr. Florin Apostoae, Poliţia Târgu Neamţ s-au autosesizat şi a demarat o anchetă. Se fac verificări  pe baza articolului pentru a se stabili dacă sunt fapte contravnționale sau penale.

„Poliţia s-a autosesizat şi a fost la spital şi a ridicat documente. Cei de la poliţie au venit cu foaie oficială să predăm toate documentele. Toate actele oficiale ale spitalului au fost retrase de către poliţie pe bază proces verbal. Au fost retrase de către poliţie, registrele şi filmările video. Poliţia va face o anchetă în acest sens”, ne-a spus dr. Alexandru Pătraşcu, managerul spitalului.

Situaţia dr. Florin Apostoae, care a fost destituit de la conducerea Spitalului Județean Piatra Neamț, este incertă și din punctul de vedere al fostei funcții pe care o ocupa, de manager la Târgu Neamț: „Din ce ştiu Ministerul Sănătăţii numeşte managerii de spitale. Dacă legea va permite ca dr. Apostoae să revină pe funcţia de manager va reveni pe funcţie. Dacă nu, va rămâne în continuare dr. Pătraşcu. Eu îi susţin pe amândoi. Dr. Apostoae va rămâne mâna dreaptă a doctorului Pătraşcu. Oricum, amândoi au făcut şi fac treabă bună la spitalul nostru. Dr. Pătraşcu chiar se descurcă din postura de manager şi asta mă bucură. Pe mine nu mă interesează numele managerului. Eu îmi doresc doar să se facă treabă de calitate şi să ieşim cu bine din această perioadă”, a declarat primarul din Târgu Neamț, Daniel Harpa.

C.T. STURZU