0:00

Scumpirea apei potabile – suspendată de instanță, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIntenția de majorarea a prețului apei potabile la 5,25 lei metrul cub cu TVA, a fost stopată de instanță, în ziua de 9 aprilie. Magistrații au admis cererea de suspendare a decizie de scumpire, formulată de Municipiul Piatra-Neamș, prin primar, împotriva ADI Aqua Neamț: ”Admite cererea de suspendare executare act administrativ. Dispune suspendarea executării art. 1 pct. 1 şi 2 din Hotărârea nr. 2 din 23.01.2020, respectiv a Actului Adiţional nr. 9 precum şi a Hotărârii nr. 1/23.01.2020 emise de ADI Aqua Neamţ până la soluţionarea definitivă a cererii de anulare act (dosar nr. 507/103/21.02.2020). Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 09.04.2020”.

Primarul Dragoș Chitic a avut o reacție publică la aflarea hotărârii judecătorești: “O veste foarte bună. Victorie importantă a Primăriei Piatra Neamţ în instanţă, pentru pietreni, dar şi pentru toţi locuitorii judeţului Neamţ. Instanţa de judecată a admis cererea de suspendare a deciziei ADI Aqua Neamţ prin care a fost majorat preţul apei în judeţul Neamt. Chiar dacă este o primă hotărîre a instantei, care are drept de recurs, conform legislaţiei în vigoare ea este executorie şi trebuie pusă în aplicare imediat. Aşadar Apaserv este obligată să reducă preţul apei, la nivelul anterior deciziei de majorare din luna ianuarie 2020. Primăria Piatra Neamţ s-a opus în mod constant în ultimii ani majorării preţului apei şi va rămîne consecventă în acest demers. În calitatea mea de primar al acestui oraş mă voi lupta cu toată energia, folosind toate mijloacele permise de lege, pentru ca pietrenii să beneficieze de tarife corecte la apă şi canalizare, să nu deconteze populaţia administrarea ineficientă a companiilor furnizoare de servicii publice din subordinea Consiliului Judeţean Neamţ. Este anormal ca într-un judeţ în care populaţia are cele mai mici venituri din ţară, preţul apei să fie între primele locuri în clasamentul naţional”.

C.M.

Articolul precedentAnchetă a poliţiei la spitalul din Târgu Neamţ
Articolul următorCasa Arcaşului şi Pensiunea Carol pun la dispoziţie spaţiile de cazare pentru personalul medical din spitalul Târgu Neamţ