reclama autocenter

scoala negresti (1)

• după ce s-a spart tabla de scris acum 7 luni, elevii clasei a VIII-a au primit una de împrumut, de la clasa zero, dar le-a fost luată și asta • după ce copiii au scris trei săptămâni pe peretele clasei, părinții au început jalbele • directoarea Bogdana Bârsan l-a luat în brațe pe ”Nu comentez” • generalul Viorel Stan spune că luni, după intervenția ministrului, a pus tablă nouă

”Domnule Inspector General,

Subsemnata, Humă-Cotfasă Niculina, domiciliată în comuna Negreşti, judeţul Neamţ, vă aduc la cunoştinţă următoarele:

Acum circa 7 luni, fiul meu, elev în clasa a VIII-a, a fost împins de către un alt coleg, fiul meu s-a dezechilibrat şi a venit cu spatele în tabla de scris, care s-a spart. Repet, pentru o mai bună înţelegere: fiul meu, Humă-Cotfasă Octavian, a spart tabla datorită faptului că a fost împins de un alt coleg de clasă. Iniţial am fost de acord să plătesc tabla în comun cu părinţii celuilalt elev. Am înţeles însă că eu fiind considerată un fel de oaie neagră de către dl. primar Ion Iacob, părinţii elevului care poartă principala vină au fost sfătuiţi să facă cerere la ISJ pe motiv că sunt săraci şi nu au cu ce să achite cota parte care se impunea de drept. Am înţeles, de asemenea, că familia respectivă a primit o hârtie oficială de la ISJ, prin care aceasta este absolvită de contribuţia pentru procurarea unei table noi, familia mea fiind cea care ar trebui să achite costul integral, lucru care mi se pare total nedrept şi de neacceptat. Doamna director Bârsan Bogdana-Mirona a acceptat mutarea unei table de la clasa 0 pentru o perioadă, dar de pe data de 10 mai această tablă a fost mutată la loc, elevii de clasa a VIII-a scriind în acest răstimp pe… perete!”

Presiuni?

Este parte dintr-o scrisoare, care a circulat în ultimele zile, cât se poate de deschis, atât pe firul instituțional, cât și în mediile online, mai puțin încorsetate de proceduri și normative. Doamna Niculina Humă-Cotfasă, părintele copilului împins, adaugă faptul că, după trei săptămâni de scris lecții pe pereți, directoarea școlii, ”probabil la sesizarea cuiva”, a permis clasei a VIII-a să intre în laboratorul de informatică, să aibă totuși acces la o tablă de scris. Tot ea pomenește și că, din ziua când s-a spart tabla, fiul ei a fost ”constant şi în mod repetat stresat de dna. directoare să aducă banii, altfel i se va scădea nota la purtare, nu va fi primit în examen, nu i se va elibera foaia matricolă şamd. Pe celălalt elev, vinovatul de drept, nimeni nu-l deranjează cu nimic!”.

Pentru un copil de-a VIII-a, aflat în pragul evaluării naționale, poate fi destul de greu de suportat, așa încât demersurile internautice ale mamei pot fi explicate. Niculina Humă-Cotfasă nu solicită inspectorului școlar general decât tratament egal pentru cei doi copii, a căror hârjoană, mai mult sau mai puțin glumeață, a dus la spargerea materialului didactic: ”Am scris aceasta pentru că mi se pare normal să vă informez, ca reprezentant al instituţiei conducătoare, de demersurile pe care consider că trebuie să le întreprind în cazul când fiul meu va avea de suferit pentru o faptă pe care nu a comis-o cu intenţie şi nici singur”.

Generalu-i șef, dar ministru-i șef mai mare

Șeful Inspectoratului Școlar n-a mai apucat să răspundă adresei oficiale pe care a primit-o, deoarece, până să dea un răspuns „politically correct”, a trebuit să ia măsuri. O recunoaște singur, deschis, poate un pic pe fugă din pricina programului aglomerat din aceste zile: ”Am rezolvat-o. Cu tabla de la școala Negrești… Am rezolvat-o. M-a sunat ministrul și s-a rezolvat. Azi ce-i? Marți… Ieri. Ieri după-amiază, am rezolvat-o.”

Pe lângă bucuria copiilor, dezamorsarea ”situației conflictuale” a dat vânt din pupa și doamnei directoare, care n-a avut de zis decât: ”Singurul lucru pe care pot să-l spun este că la clasa a VIII-a există tablă”. De când, cum, în ce fel, de ce n-a fost, cât de tare umbrește reclamația prestigiul Şcolii ”Dumitru Almaș” și de ce nu s-a rezolvat mai repede, toate sunt întrebări cu răspuns unic: ”Nu comentez”.

Bine că s-a rezolvat! Transmitem, cu acest prilej, toate aprecierile noastre ministrului Remus Pricopie și-l mai așteptăm să rezolve ”situații conflictuale” la Neamț.

scoala negresti (2)

scoala negresti (3)

Dana OSTAHIE

Articolul precedentNumărătoarea inversă pentru BAC
Articolul următorGrigore CARAZA: “I-am iertat pe toţi cei care mi-au făcut viaţa grea; şi pe morţi şi pe vii”

4 COMENTARII

 1. D-le reporter sunteti sigur de ceea ce scrieti, chiar credeti ca aceasta d.na cotfasa este sincera???? v-a spus cum fiul ei este un obraznic, un needucat, ca dirigintele lui il sustine in acest comportament ????? ca aceasta femeie umbla numai cu jalbe si minciuni si ca situatia tablei a fost hotarata in C.A al scolii. Toate stricaciunile facute se recupereaza de cel vinovat, lucru precizat si in ROFUIPS, este un obiect de inventar,,,,,,,si daca fiecare ar distruge unde am ajunge ?????nu mai denaturati adevarul si scrieti ce vreti. Bine a facut directoare cand a afirmat ” nu comentez”.

 2. Multumim din suflet d-lui ministru Pricopie ,si-l rugam sa studieze atent si sa evalueze la purul adevar evenimentele de la Scoala Negresti. Ar fi minunat daca in teritoriu ar ajunge o echipa ministeriala sa faca evaluarea reala si sa stea de vorba cu elevii dar prin opinii secrete ,cu parintii,cu unele cadre didactice si chiar cu fosti elevi ai acestei scoli. Daca d-l Inspector general ar fi luat atitudine de la prima sesizare facuta de parinti,nu s-ar fi ajuns la dezastrul din acesta scoala.
  D-voastra d-l ,,Nelu” de unde sunteti atat de informat de comportamentul acestui copil?
  Cum de nu sunteti informat ca acest copil are medii de 9,90 si este premiantul clasei.Va amintesc ca acest copil se afla la tabla ,lucra la matematica pentru ca sa inteleaga ceilalti colegi si a fost impins de fiul unei familii protejate de d-l Primar.De aici se trag toate nenorocirile in Negresti….de la D-l Primar…..

 3. Domnule Ministru,

  Elevii clasei a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Dumitru Almaş” Negreşti, judeţul Neamţ, părinţii acestora şi cadrele didactice care predau la această clasă, precum şi oamenii normali la cap din comunitatea noastră, vă aduc cele mai sincere, respectuoase şi calde mulţumiri pentru rezolvarea problemei cu tabla de scris, problemă care ar fi putut fi rezolvată atât de simplu pe plan local, dacă nu ar exista amestecul politicului într-o instituţie care ar trebui să se preocupe doar de instrucţie şi educaţie.
  Când vorbim de amestecul politicului, ne referim la faptul că fosta directoare a fost înlocuită cu o protejată a primarului, printr-o decizie a ISJ. Această fostă directoare, absolventă a unei facultăţi de stat, cursuri de zi, a primit calificativul „FB” la finele anului şcolar şi felicitări din partea d-lui inspector general pentru participarea la un proiect, după care a fost demisă ca incompetentă. Pentru perioada în care s-a afirmat că „a distrus şcoala”, doamna în cauză a primit gradaţie de merit pentru 2013-2017, ceea ce, după părerea noastră, spune totul. Noua directoare, învăţătoare la bază şi cu studii la o facultate la fără frecvenţă, a părăsit elevii de clasa I la finele anului, detaşându-se la oraş, declarând că se va întoarce doar ca directoare. Acea clasă I, acum clasa a III-a, funcţionează cu o a IV-a învăţătoare ! De prisos să mai amintim că şcoala noastră a decăzut în acest an, în mandatul noii directoare, care a săvârşit numeroase abateri sesizate la ISJ, Prefectură şi Direcţia pentru Protecţia Copilului, fără a se lua vreo măsură disciplinară.
  Ne facem datoria să vă informăm că la începutul anului şcolar 2013-2014, părinţii sunt hotărâţi să nu o mai primească în şcoală pe această directoare impusă cu forţa, declarând că nu-şi vor trimite copiii la cursuri până nu va fi numită o altă persoană în loc, persoană cu statut moral, competentă şi ataşată de şcoală şi comunitate.
  Încă o dată, mii de mulţumiri pentru rezolvarea problemei tablei de scris din partea tuturor.
  Cu deosebită stimă şi consideraţie,
  Comitetul Părinţilor de la Şcoala Gimnazială
  „Dumitru Almaş” Negreşti, judeţul Neamţ

 4. Mulţumim pe această cale d-nei Dana Ostahie care, prin acest articol obiectiv şi de bun-simţ, a reuşit să sensibilizeze o parte a locuitorilor din Negreşti, cei care nu sunt afectaţi de pupindosism şi denaturare a realităţii, precum acest Domn Nelu cel mic care încape, după cum se vede, într-o gaură de şarpe !

Comments are closed.