0:00

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș își pune în cap bugetarii și HORECA: propune suspendarea voucherelor de vacanță pentru 2 ani!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Reacțiile la propunerea lui Marcel Boloș nu s-au lăsat mult așteptate. Asociația Națională a Agențiilor de Turism a avertizat că eliminarea voucherelor ar putea cauza o scădere a încasărilor în turismul intern cu 35 până la 50%. Dar reacția cea mai puternică a venit de la… colegii de guvernare de la PSD, semnă că există unele probleme de comunicare în care coaliției de guvernare. „PSD insistă pentru menținerea voucherelor de vacanță! (…)

Voucherele de vacanță continuă să reprezinte un serios și necesar instrument de sprijin, nu doar pentru industria turismului național, ci și de ordin social. Trebui acordare în continuare, însă, nu oricum și nu oricui!

Soluția justă, pe care PSD o susține este ca voucherele de vacanță să fie acordate, în actualul format (deci, nu sub formă de bani), doar acelor bugetari care au un salariu lunar mai mic de 8000 de lei net, lunar.

PSD solicită tuturor celor care s-au pronunțat public  pentru  suspendarea acordării voucherelor de vacanță înainte de o decizie oficială, să se manifeste cu discernământ și responsabilitate, lucru valabil, de altfel, pentru orice membru al guvernului”, menționează un comunicat PSD.

Știre inițială: Guvernul caută în continuare măsuri pentru limitarea deficitului bugetar, o condiție esențială pe care Comisia Europeană a pus-o României pentru a putea beneficia de fondurile europene. Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș a menționat astăzi, 8 septembrie, că în pachetul de măsuri propune „să se suspende aplicarea și acordarea voucherelor de vacanță pentru anul viitor și 2025. Încă nu s-a luat o decizie finală”, a declarat Marcel Boloș, citat de stiripesurse.ro.

Problema voucherelor de vacanță și limitarea acordării acestora a fost discutată și în perioada anterioară. La începutul lunii septembrie se vorbea despre limitarea acordării de vouchere la angajații de la stat care au un venit sub 10.000 de lei brut (5.800 de lei net). În urma nemulțumirilor bugetarilor, s-a negociat ca acest prag să fie majorat la 8.000 de lei net.

Rămâne de văzut care va fi decizia finală pe problema voucherelor de vacanță dar și care va fi reacția din partea celor afectați de măsură. Rămâne de văzut și cum va fi afectat proiectul de lege privind acordarea de vouchere în mediul privat. (Z.H.)

Articolul precedentAtenţie şoferi! Lucrări la Viaductul Poiana Teiului, trafic dirijat cu semafoare
Articolul următorHoţ din autoturisme arestat preventiv
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.