0:00

Știre actualizată. Ministerul Sănătății declară epidemie de rujeolă la nivel național. Nu sunt cazuri înregistrate în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Conform informațiilor obținute de Mesagerul de Neamț, nu a fost înregistrat niciun caz de rujeolă în Neamț în perioada 2021-2023. Această informație a fost dată de către Direcția de Sănătate Publică Neamț. Puteți vedea declarația completă aici.

Știre inițială: În această seară, 5 decembrie, ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național după ce au fost confirmate aproape 2.000 de cazuri în 29 de județe.

Având în vedere creşterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum şi numărul mare de spitalizări în secţiile de pediatrie şi boli infecţioase al copiilor infectaţi, Ministerul Sănătăţii a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 luni, precum şi recuperarea celor nevaccinaţi sau cu schema de vaccinare incompletă”, anunţă, marţi seară, Ministerul Sănătăţii.

Conform informațiilor furnizate de instituție, la nivel național, 78% dintre copiii eligibili au primit prima doză de vaccin împotriva acestei boli și 62% au primit doza a doua. Acoperirea vaccinală împotriva rujeolei este pe un trend descendent în ultimii 10 ani.

Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații.

Ministerul Sănătății a anunțat că va declanșa și o campanie de informare a părinților, cu sprijinul medicilor de familie, pentru a crește procentul copiilor imunizați.

Z.C.

Articolul precedentConsilierul județean USR Maria Apostol, un posibil candidat la șefia Consiliului Județean Neamț
Articolul următorVIDEO. Proteste ale angajaților TESA din Spitalul Piatra-Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.