mineri cruceaCel puţin 30 de mineri de la Crucea-Botuşana (Suceava) erau blocaţi, marţi (9 august) la prânz, în subteran, după ce, luni (8 august) seară, peste 85 de mineri au refuzat să iasă din galerii, informează stiri.tvr.ro. Ei cer condiţii decente de lucru, mărirea salariilor şi asigurarea locurilor de muncă pentru următorii patru ani.

La începutul anului, Compania Naţională a Uraniului a decis închiderea minei Crucea-Botuşana, considerată o exploatare neeconomică. Cei 300 de oameni care lucrează aici sunt împotriva închiderii minei. Decizia ar avea consecinte dramatice şi asupra administraţiei locale, deoarece Primăria din Ostra încasează, de pe urma salariilor minerilor, la bugetul local, aproape 80.000 de lei.

Anul trecut, minerii au mai protestat, timp de o săptămână, pentru condiţiile grele de muncă, pentru salariile mici şi pensiile diminuate în urma calcului făcut de minister. Prefectul judeţului Suceava a declarat că a informat Ministerul Economiei despre situaţie. (ZCH NEWS)

Articolul precedentBicaz: Se poate naște din nou la Spitalul ”Sf. Nicolae”
Articolul următorO nouă carte a dr. Dan Arvătescu, lansată la Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.