bicaz spital 2016 01bicaz spital 2016 02bicaz spital 2016 03După aproximativ un an, de când Spitalul ”Sf. Nicolae” din Bicaz a rămas fără medic obstetrician, nașterile sunt asistate din nou. Conducerea unității a reușit să atragă în echipa medicală un doctor ginecolog și, de aproape o lună, acesta lucrează în Bicaz. Este vorba despre dr. Grigore Borziac, un basarabean care a absolvit facultatea în România și s-a stabilit aici. Totuși, trebuie știut că nu toate tipurile de nașteri sunt asistate în Bicaz.

Conform nivelului de competență al maternității, noi suntem de nivel 1A. N-avem voie să asistăm decât nașterile fiziologice, care nu sunt cu risc obstetrical și nici cele sub 34 de săptămâni”, a declarat dr. Letiția Damoc, managerul spitalului.

Între timp, Pediatria spitalului a început să fie îmbunătățită vizibil prin dotarea cu mobilier nou, schimbarea tâmplăriei vechi și a ușilor și, nu în ultimul rând, personalizarea cu stickere, ce îi fac pe cei mici să intre mai ușor în lumea personajelor de basm.

Mai avem de lucru. Vrem să pictăm pereții interiori și suntem pe punctul de realiza un spațiu de joacă special, cu console, unde copiii să poată asculta povești. În exterior, avem de gând să amenajăm un părculeț. Mai avem nevoie de bani, însă trebuie să precizăm că ce s-a făcut până acum a fost prin sprijinul Consiliului Județean, Primăriei Bicaz, prin Asociația ”Sănătatea Văii Muntelui” și a unor sponsori care au înțeles ce ne dorim să realizăm aici”, a adăugat Damoc.

De la reluarea activității medicale la spitalul din Bicaz, unii medici au ales să plece după o scurtă ședere, însă reprezentanții spitalului par să depună, în continuare, eforturi pentru a acoperi „golurile” rămase. Dacă pe partea de obstetrică problema a fost rezolvată, pe partea de chirurgie încă se mai duc „tratative” pentru a acoperi compartimentul. Momentan, se lucrează cu un medic chirurg ce acoperă doar partea de Ambulator. Mai mult, spitalul de la Bicaz mai are nevoie mare și de un anestezist. Pentru ca sala de chirurgie să poată fi folosită, conducerea unității medicale a anunțat că ar mai fi nevoie de dotări. (M.T.)

Articolul precedentBombe la noul Mall din Piatra Neamț
Articolul următorMineri blocaţi în subteran la Crucea
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.