0:00

Bombe la noul Mall din Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMuncitorii care lucrează la amenajarea noului mall din Piatra-Neamț au descoperit o adevărată bombă, în această dimineață (9 august), în timp ce săpau în locul în care va fi parcarea. Responsabilul de șantier a oprit orice lucrare și a anunțat pirotehniștii din cadrul ISU Neamț. Specialiștii s-au dus la fața locului și au constatat că era vorba despre un proiectil exploziv de calibru 152 mm, în stare bună de ”funcționare”, capabil să radă tot pe o rază de un kilometru și jumătate.

”Pirotehniștii au verificat zona cu detectorul de metale și au mai descoperit un proiectil exploziv de calibru 75 mm”, a precizat lt. Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Acum nu știm dacă e semn bun pentru comerțul din orașul turistic Piatra-Neamț faptul că noul mall era cât pe ce să fie ”exploziv”, dar bine că muncitorii și-au dat seama la timp ce descoperire au făcut și nu au atins proiectilul.

Misiunea de astăzi a pirotehniștilor vine după alta, la fel de fructuoasă, desfășurată în ziua de 8 august la Botești, unde un bărbat a găsit un adevărat arsenal pe un teren agricol.

”Zona a fost izolată şi asigurată de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi de Poliţia comunei, până la sosirea echipei pirotehnice, care a venit la solicitare după ce a încheiat misiunea din localitatea Izvorul Muntelui. Militarii au ridicat 17 proiectile explozive (3 de calibru 57 mm, 2 de 47 mm, şi 12 de 20 mm), în vederea depozitării şi, ulterior, a distrugerii în condiţii de siguranţă”, a declarat lt. Andrei Grancea. (C.M.)

Articolul precedentTRAGEDIE PE LITORAL S-a înecat încercând să-şi salveze fiica!
Articolul următorBicaz: Se poate naște din nou la Spitalul ”Sf. Nicolae”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.