Miercuri, la Liceul „Victor Brauner”: Recital de pian, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În cadrul stagiunii artistice 2012-2013, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Filiala Piatra-Neamţ, prezintă miercuri, 23 ianuarie 2012, ora 18, la Liceul de Arte „Victor Brauner” Piatra-Neamţ, un recital de pian la patru mâini susţinut de Ansamblul Duo Capriccio, format din pianistele Mihaela Spiridon și Ozana Kalmuski Zarea.

Cele două pianiste au înfiinţat duo-ul cameral „CAPRICCIO” în anul 1999 şi au susţinut numeroase recitaluri în ţară, în cadrul stagiunilor artistice sau al festivalurilor organizate de Filarmonica „Mihail Jora” Bacău, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica de Stat Braşov, Filarmonica de Stat Târgu Mureş, Filarmonica „Ion Dumitrescu” Râmnicu Vâlcea, Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploieşti, Teatrul Oleg Danovschi Constanţa, Filarmonica de Stat Chişinău, Filarmonica de Stat Vidin, Muzeul „George Enescu” Bucureşti, Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj Napoca, Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Oneşti, Centrul de Cultură „Rosetti Tescanu – George Enescu” Tescani. De asemenea, au susţinut o serie de recitaluri deosebit de apreciate în Italia, Moldova, Bulgaria, şi au fost invitate să participe la a X-a ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră de la Banska-Bystrica, în Slovacia. În repertoriul ansamblului se găsesc lucrări reprezentative din creaţia lui Johannes Brahms, Edvard Grieg, Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Friedrich Kuhlau, Robert Schumann, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Carl Maria von Weber, Claude Debussy, George Enescu, Constantin Silvestri etc. Din categoria genului concertant, au abordat Concertul în re minor  pentru două piane şi orchestră de Francis Poulenc pe care l-au interpretat împreună cu Orchestra Filarmonicii „Mihail Jora”, dirijată de Pieralberto Cattaneo (Italia) şi cea a Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti, dirijată de Ovidiu Bălan şi Concertul în Mi bemol major pentru două piane şi orchestră KV 364 de Wolfgang Amadeus Mozart (la 250 de ani de la naştere), dirijor Robert Gutter (S.U.A). În ianuarie 2005 au cântat la sala Radiodifuziunii Române din Bucureşti, în spectacolul de binefacere Artişti români solidari cu Asia, patronat de Preşedinţia României. La 50 de ani de la trecerea în nefiinţă a compozitorului George Enescu, au fost decorate cu Medalia comemorativă 2005, pentru merite deosebite în promovarea culturii româneşti.

Manifestarea va fi reluată joi, 24 ianuarie 2012, ora 17.30 la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești.

Articolul precedentCu scriitorul Leo Butnaru din Republica Moldova: “Populaţia nu prea ştie ce să facă cu puterea, puterea nu prea ştie ce să facă cu populaţia”
Articolul următorFiliala Iaşi a USR – întâlnire cu scriitorii din Neamţ