0:00

Micii romașcanii sunt invitați la „Laboratorul curiozității”   , ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEventera și Muzeul de Științe Naturale Roman, din cadrul Complexului Muzeal Național Neamț, organizează expoziția intitulată generic „Laboratorul curiozității”. Acțiunea are loc în perioada 20-29 septembrie și se adresează copiilor cu vârste între 5 și 14 ani cărora li se propune o experiență educațională nonformală care să le deschidă simțurile pentru știință.

În fiecare zi din perioada expoziției, în intervalul orar 10:00-18:00, cei mici pot descoperi știința în mod interactiv și distractiv la Muzeul de Științele Naturii Roman. În zona de biologie vor fi prezentate funcționarea simțurilor,  ce curiozități ascunde corpul uman și modul în care funcționează creierul. Curioșii vor vedea prin ochii oamenilor care au defecte de vedere, vor testa simțurile, vor urmări iluzii optice și vor putea descoperi părți din lumea vie printr-un microscop.

Turul ghidat în „Laborator” va continua cu o serie de experimente de fizică, mecanică, optică și acustică. Asta înseamnă să faci curcubeie, să îmbini puzzle-uri cu oglinzi sau să îndoi creioane în apă. Tot în zona de fizică copiii vor vedea invizibilul cu efectul Schlieren, sunetul cu experimente de cimatică, dar și matematica prin Figurile lui Lissajous. Pot afla cum zboară avioanele cu principiul Bernoulli, vor desena cu un pendulul gravitaționa și vor aprinde becuri cu o bobină Tesla. La final vor fi provocați să își testeze logica, perspicacitatea, dar și capacitatea de soluționare a problemelor prin asamblarea de mecanisme cu roți dințate și puzzle-uri logice.

Experiența „Laborator” este o experiență interdisciplinară special concepută pentru a stârni curiozitatea copiilor față de domeniile științei. În „Laboratorul curiozității” ne deschidem simțurile pentru a explora știința, facem corelații, răspundem la întrebări și ne bucurăm de curiozitate, a noastră și a copiilor. Expozițiile „Laborator” au fost organizate în peste 10 orașe, în cele mai importante muzee din țară și au implicat peste 30.000 de copii alături de cadre didactice și de profesori”, anunță organizatorii.

Un tur ghidat în „Laboratorul curiozității” durează aproximativ 50 de minute, iar tururile se desfășoară din oră în oră în intervalul 10:00-18:00, prețul unui bilet fiind de 14 lei. Rezervări se pot face la telefon 0766704668, mesaje  WhatsApp sau e-mail la [email protected]. Mai multe informații sunt pe pagina de facebook https://www.facebook.com/Laborator.ro/.

(G.S.)

Articolul precedentRotunjire în sus a numărului de elevi dintr-o clasă, la bursa de merit, recomandă Ministerul Educației
Articolul următorAniversare la Biblioteca Neamț: Clubul de franceză a împlinit 7 ani
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.