Pentru că 30% de elevi dintr-o clasă poate da un număr fracționar, Ministerul Educației face precizări despre cum se calculează câți beneficiari ai bursei de merit sunt în fiecare clasă. Într-o adresă transmisă școlilor vineri, 15 septembrie, oficiali ai ministerului arată că mereu rotunjirea se va face în sus, indiferent care este valoarea fracției.

Documentul mai specifică și faptul că școlile nu trebuie să ceară alte documente decât cele prevăzute de legislația recent adoptată și nici atentificare notarială. În ce privește informațiile privind stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie, școlile trebuind să verifice corectitudinea veniturilor declarate de familii, acestea vor fi accesate din platforma PatrimVen la care se vor înscrie școlile, potrivit adesei Ministerului Educației, citată de edupedu.ro.

Adresa este semnată de secretarul de stat Ionel Florin Lixandru și clarifică o parte din chestiunile neclare venite de la școli, zilele acestea.

Rotunjire în sus a numărului de elevi dintr-o clasă, la bursa de merit, recomandă Ministerul Educației, ZCH NEWS - sursa ta de informații

C.I.

Articolul precedentCinci victime, între care un copil de un an, din două accidente rutiere
Articolul următorMicii romașcanii sunt invitați la „Laboratorul curiozității”   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.