Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț marchează 7 ani de existență a Clubului de franceză, manifestare organizată în parteneriat cu profesorul Elena David. Acțiunea are loc pe 20 septembrie, de la ora 17.00, în Sala Cupola. Vor fi vizionate imagini reprezentând cele mai frumoase momente surprinse la întâlnirile clubului de-a lungul anilor, iar Elena David va deschide noul sezon, introducând noua tematică dedicată valorilor culturale printr-o sesiune demonstrativă de conversație cu titlul „Intelligence culturelle et interculturalité“-„Inteligență culturală și interculturalitate“. Atmosfera festivă va fi întregită cu un intermezzo de muzică franceză în interpretarea elevilor de la Liceul de Arte „Victor Brauner“ Piatra-Neamț.

Aniversare la Biblioteca Neamț: Clubul de franceză a împlinit 7 ani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPublicul interesat este invitat să participe la întâlnirile Clubului de franceză, care vor avea loc săptămânal, începând din 27 septembrie, în fiecare miercuri, de la ora 15:45 la ora 16:45, la Filiala de Carte Străină. Participarea este gratuită. Clubul de franceză are ca scop promovarea limbii și culturii franceze prin conversații pe teme și subiecte diverse și atractive de cultură generală, cu argumente și exemplificări din spațiul cultural francez și francofon. Participanții, persoane de toate vârstele pasionate de limba și civilizația franceză și francofonă, interesate de cultură și de frumos, își exersează și consolidează cunoștințele lingvistice, în timp ce dezbat tema propusă, împărtășesc idei, află și învață lucruri noi.

„În decursul celor șapte ani de desfășurare neîntreruptă a Clubului de franceză au participat la întâlnirile săptămânale aproximativ 200 de persoane, copii, tineri și adulți din comunitatea nemțeană, dar și din afara granițelor țării, oaspeți ai bibliotecii, din pasiune pentru limba și cultura franceză și din plăcerea de a comunica, de a cunoaște și de a învăța, în cadrul elevat și prietenos al cărților. Mulțumim tuturor participanților și colaboratorilor, fără de care acest proiect nu ar fi fost posibil. În mod special îi mulțumim doamnei profesoare Elena David pentru profesionalismul și pasiunea cu care a contribuit la promovarea limbii franceze și a culturii și valorilor francofone în rândul publicului nemțean și pentru calitatea de a revela valorile și frumosul, unind în spațiul generos al bibliotecii oameni diferiți cu aceeași pasiune. Bon anniversaire!“, a spus  Mihaela Mereuță, managerul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț. (G.S.)

Articolul precedentMicii romașcanii sunt invitați la „Laboratorul curiozității”   
Articolul următorL3 Foresta Suceava a început sezonul în forţă şi atacă promovarea
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.