0:00

Metoda ”regele Cioabă” a mai făcut o victimă la Piatra-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO femeie, de 61 de ani, din Piatra-Neamț, a fost păcălită de o țigancă, în după-amiaza de 30 august, în timp ce mergea pe str. George Coșbuc din oraș. Clasica metodă ”regele Cioabă” a mai făcut, astfel, o victimă, în ciuda avertismentelor date de polițiștii din prin mai toate județele țării. Țiganca, aflată la volanul unui Mercedes, a oprit și i-a spus femeii că trebuie să facă o pomană de sufletul răposatului rege, adică va dărui vreun kilogram de aur, condiția fiind ca femeia să dea la schimb toate bijuteriile pe care le poartă, pentru ca pomana să fie ”primită”. Zis și făcut, dar acasă femeia s-a trezit cu niște tinichele, la fel cum au pățit toate cele păcălite înaintea ei.

”De ieri, din jurul orei 17:16, polițiștii din cadrul Poliției Piatra Neamţ fac verificări pentru identificarea unei femei, bănuită de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.”Polițiștii caută o femeie de circa 40 de ani, ten și păr brunet, care conduce un autoturism de culoare albă, posibil Mercedes, al cărui număr de înmatriculare începe cu litera P. Orice persoană care poate da detalii despre acest eveniment ori care a intrat în contact cu persoana bănuită, este rugată să anunțe Poliția Piatra Neamț, la numărul de telefon 0233/211113. Polițiștii vă recomandă să nu dați curs solicitărilor sau ofertelor provenite de la persoane necunoscute sau persoane care își declină o anumită calitate. De asemenea, dacă aceste persoane vă propun să vă folosească banii sau bijuteriile din diferite motive, nu fiți naivi, refuzaţi-le pentru a nu deveni victima unor escrocherii”.

Polițiștii îndeamnă orice persoană care este abordată de necunoscuți cu propunerea de a face diverse ”afaceri” să nu ezite să sune la 112. (C.M.)

Articolul precedentPână la transportul decent, ne mănâncă dezbaterile publice
Articolul următor31 august – Ziua Limbii Române
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.