Doamne, ce oameni ai dat României, te rog ajut-o din nou! E ruga dorinței mele și cu degetul aș bate în clopotul Buga de la Putna dacă aș putea, pentru că sunetul lui s-ar auzi până în ceruri. Îmi dau seama, nu pentru prima dată, că nu numai generațiile se schimbă, ci și țara odată cu ele. Generația bunicilor mei a înfăptuit întregirea țării neamului românesc, fiindcă neamul era întregit în cuget. Generatia părinților mei a pornit pe urmele lor de a înfrumuseța și îmbogăți România, dar nu a avut parte de prea multă pace, fiind angrenată în războiul care ne-a adus numai nenorociri și dominație străină. Poate pentru ei Dumnezeu nu va îngădui pierderea noastră!

În zilele noastre, lumina adevărului si libertatea de conștiință nu sunt interzise, dar generatia de azi a devenit o generație duplicitară, ba chiar a dus duplicitatea la perfecțiune, ceea ce i-a atrofiat conștiința, caracterul, iar personalitatea i-a luat forme de târâtoare pentru supraviețuire de dragul vieții. Suntem prima generație românească fără adevărate elite naționale, cu puțini luptători pentru cauzele libertății și emancipării naționale și țara arată trist. Amărâți într-o tară dezolantă. Spațiul, în toate manifestările lui s-a încercat a fi desacralizat, lipsit de sfințenie și, deci, de rost și direcție. Dar și mai condamnabil este că am transmis copiilor noștri aceste trăsături nefaste, dându-le drept învătătură ce naște din pisică trebuie să miaune și să se frece ipocrit pe picioarele stăpânului. Generații pierdute, supraviețuitori numai pentru existență biologică și cu prea puțin timp pentru țară ! Îmi pun speranța în generația viitoare.

Când ostilitatea lumii dimprejur ridică în jurul nostru munți de indiferență și de rea voință, ținându-ne în case şi interzicându-ne accesul în biserici, nădăjduiesc în regăsirea fericirii de a ne putea ruga ortodox și de a merge, cu rugăciunea, din Lumină în Lumină și din bucurie în bucurie!

Vă doresc tuturor Sărbători Pascale Fericite în suflet căci acolo este important să fie adevărata Lumină !

Ion ASAFTEI

Vicepreședinte Consiliul Județean Neamț

Preşedinte ALDE Neamț

Articolul precedentOUG privind rectificarea bugetului de stat a fost publicată în „Monitorul Oficial”
Articolul următorNeamț: Al 16 -lea deces, un bărbat care suferea de diabet
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.