0:00

Ordonanţa de urgenţă (OUG) privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2020 şi cea referitoare la rectificarea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2020 au fost publicate vineri, 17 aprilie, în „Monitorul Oficial”.

OUG privind rectificarea bugetului de stat a fost publicată în „Monitorul Oficial”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMinisterul Finanţelor Publice a detaliat, într-un comunicat de presă, principalele modificări aduse celor două bugete:

 • Ministerul Muncii și Protecției Sociale: +8.103,9 milioane lei, din care, în principal: +1.889,4 milioane lei pentru indemnizații în urma suspendării activității conform OUG nr.30/2020 și +6.042,4 milioane lei transferul de echilibrare către Bugetul asigurărilor sociale de stat.
 • Ministerul Sănătății: +3.796,4 milioane lei, astfel:

+ 740,0 milioane lei, în principal pentru programe de sănătate, achiziții în regim de urgență de echipamente/materiale sanitare, transferuri de capital pentru susținerea măsurilor destinate combaterii pandemiei cu coronavirusul SARS-CoV-2.

+ 250 milioane lei, suplimentarea cheltuielilor aferente programelor cu finanțare rambursabilă

+ 2.791,4 milioane lei, suplimentarea transferurilor pentru echilibrarea bugetului Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

 • Ministerul Finanțelor Publice – Acțiuni Generale: +3.215,0 milioane lei, din care în principal pentru: + 3.000,0 milioane lei la Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, 200 milioane lei pentru schema de ajutor de stat pentru susținerea activității IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID – 19.
 • Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației: +1.000 milioane lei pentru derularea Programului Național de Dezvoltare Locală
 • Ministerul Afacerilor Interne: +586,2 milioane lei per sold, s-a suplimentat pentru combaterea răspândirii infecției cu coronavirusul SARS-COV-2 cu +680 milioane lei, astfel:

+200 milioane lei pentru finanțarea cheltuielilor pentru combaterea răspândirii infecției cu coronavirusul SARS-COV-2, potrivit prevederilor OUG nr. 1/2020 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență.

+480 milioane lei pentru stocuri de urgență medicală, în baza prevederilor OUG nr. 11/2020; dotarea structurilor Poliției de Frontieră Române, Poliției Române, Jandarmeriei Române și IGSU, care participă la acțiuni de limitare a răspândirii infecției cu coronavirusul SARS-COV-2.;

 • Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor: +135,0 milioane lei reprezentând subvenții acordate operatorilor economici din coordonarea acestuia.
 • Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: +100 milioane lei pentru asigurarea sumelor necesare garanțiilor de stat pentru împrumuturile contractate de întreprinderile din sectorul agricol.
 • Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor la domiciliu: +34,7 milioane lei pentru achiziția de către direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor de echipamente de protecție și materiale de dezinfecție necesare desfășurării activității în condiții de siguranță.
 • Serviciul de Telecomunicații Speciale: +27,5 milioane lei pentru achiziția de echipamente, inclusiv licențe și aplicații informatice pentru creșterea capacității STS de asigurare a solicitărilor de servicii de comunicații și tehnologia informației primite de la autoritățile și instituțiile statului implicate în combaterea pandemiei de coronavirus și limitarea răspândirii acesteia, precum și pentru proiectarea de către STS de sisteme de comunicații și aplicații necesare Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății și autorităților locale, pentru a comunica în timp real și permanent cu persoanele carantinate sau izolate.
 • Serviciul Român de Informații: +13,2 milioane lei pentru susținerea activității unităților sanitare din rețeaua proprie, igienizarea spațiilor de lucru, asigurarea materialelor de protecție pentru personalul care își desfășoară activitatea pe aeroporturi și de transport al corespondenței clasificate.
 • Ministerul Afacerilor Externe: +6,5 milioane lei în special pentru acoperirea cheltuielilor transportului în România a cetățenilor români aflați în carantină pe teritoriul altor state.
 • Academia Română: +5,6 milioane lei per sold, din care 20,9 milioane lei pentru Spitalul Universitar de Urgență Elias și Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu – achiziționare echipamente protecție, curățenie, dezinfectanți, aparate UV, aparatură medicală și echipamente comunicații în urgență.
 • Ministerul Apărării Naționale: realocări de la cheltuieli de capital la bunuri și servicii și Transferuri între unități ale administrației publice pentru achiziționare echipamente protecție, curățenie, dezinfectanți, aparate UV, aparatură medicală și echipamente comunicații în urgență.
 • bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării a fost suplimentat cu 576 milioane lei astfel:

  +400 milioane de lei creşterea veniturilor proprii pentru instituţiile de învăţământ

  +176 milioane de lei reprezentând cheltuiala din sold pentru aceleaşi instituţii.

Detalii AICI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSpitalul de Urgență Neamț obligat să împrumute 2.000 de combinezoane de la Spitalul de Urgență Suceava
Articolul următorMesajul Președintelui Filialei Județene ALDE Neamț, Ion Asaftei, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște (P)
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.