0:00

Ambulatoriul de specialitate din Piatra-Neamț ar putea avea un medic pneumolog. Un sfert din bolnavii cronic sunt din Piatra-Neamț, pacienții aflați în evidența medicilor de familie neavând acces gratuit la un medic specialist, întrucât policlinica nu are post în specialitate. Cifrele de început de an arată că, din cei 12.000 de bolnavi diagnosticați cu bronhopneumopatie obstructivă cronică (BPOC) din județul Neamț, 3.052 sunt pacienți din municipiul Piatra-Neamț, la care se adaugă 1.325 de pacienți din comunele arondate municipiului.

„La începutul acestui an sunt în evidență 4.777 de pacienți cu BPOC pentru zona Piatra-Neamț, dintr-un total de 12.341 bolnavi aflați în evidență în tot județul Neamț”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Medic pneumolog pentru Policlinica Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSpitalul Județean de Urgență (SJU) Neamț a finalizat documentele care pledează pentru necesitatea unui post de medic pneumolog în ambulatoriul integrat de specialitate și au fost trimise pentru aprobare.

„Noi am întocmit un memoriu atașat dosarului transmis deja la Direcția de Sănătate Publică Neamț. Solicitarea pentru un post de pneumolog este temeinic argumentată, sunt aproape 5.000 de bolnavi cronic în arondarea municipiului Piatra-Neamț, în policlinică avem doar laborator radiologic, nu avem medic pneumolog, sperăm ca Ministerul Sănătății să ne aprobe”, a declarat dr. Daniela Burghelea, directorul medical al spitalului.

Un alt argument, la fel de important ca și numărul mare de bolnavi cronic, și care poate determina ministerul să aprobe măcar un post de pneumolog este și faptul că există un medic care dorește să vină la Piatra-Neamț. Este un fapt remarcabil, în condițiile în care mulți specialiști aleg să plece din țară, mai degrabă, decât să profeseze acasă. (C.I.)

Articolul precedentIndividul care și-a violat propria fiică – 8 ani de închisoare
Articolul următorO tânără femeie și un băiat de 18 ani – atacați pe stradă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.