Runda cu numărul 25 a Ligii naționale de handbal feminin a adus față în față echipele CSM Roman și Măgura Cisnădie. Adică ocupantele locurilor 5 și respectiv 10 în clasamentul ligii. Un meci ușor pentru gazde, care au jucat relaxate, iar antrenorul secund Viorel Lazăr a rulat toată echipa în timpul jocului. Oaspetele, destul de firave fizic, au comis o mulțime de greșeli copilărești, ratând în numeroase rânduri poarta în situație de ”unu la unu”, scăpând mingea în out ori pasând la adversar.

Prima repriză a curs destul de dinamic, fetele din Cisnădie intenționând parcă să demonstreze că meritau un loc superior în clasament. Cu toate acestea s-au marcat puține goluri, 15 gazdele și doar 8 oaspetele. În repriza secundă au fost trei perioade distincte: una a ratărilor, când – între minutele 36 și 43 – s-a marcat un singur gol; a doua a fost perioada faulturilor ”de 7 metri”, între minutele 43 și 48 executându-se la ambele porți 4 lovituri de la 7 metri, și în fine a treia perioadă a fost cea a eliminărilor.

Una peste alta, un joc relaxat și relaxant, chiar dacă unele fete au pus prea mult ”suflet; este cazul jucătoarei Apetrei Oana de la Măgura Cisnădie care a fost eliminată definitiv în minutul 56.

Scor final 27 – 20 pentru CSM Roman. Antrenorul  Viorel Lazăr, ne-a declarat după meci: „Un meci reușit, pentru care felicit fetele pentru dăruire și pentru modul în care s-au pregătit. Ne-am îndeplinit practic obiectivul și am terminat pe locul 5 în campionat. Ne pregătim pentru meciul de la Bistrița și pentru Cupa României. Toate fetele au intrat în teren și au arătat că pot fi o echipă unită.”

(D.A.)