0:00

Matei Vișniec, invitat de onoare la CN ”Calistrat Hogaș”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCunoscutul dramaturg Matei Vișniec este invitat de onoare al Colegiului Național ”Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț, fiind așteptat să participe la piesa de teatru, în limba franceză, ”Rinocerii”, după o nuvelă a lui Eugene Ionesco, în regia și interpretarea lui Jean Marie Sirgue, care va avea loc, miercuri, 11 mai, la colegiul amintit. Cadrul în care Matei Vișniec este așteptat este creat de Zilele Colegiului Național ”Calistrat Hogaș” – 106 ani, care se desfășoară în perioada 9-13 mai. De altfel, reprezentanții unității de învățământ pietrene au pus la punct un program complex în activități (dezbateri, concursuri, sesiune de referate, simpozioane etc.) care implică, deopotrivă, elevii și cadrele didactice.

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/05/Afis-A2-program.pdf

În ultima zi a sărbătorii, vineri, 13 mai, în cadrul activității ”Întâlnire cu execelența” la ”Hogaș”, este așteptat, pentru a le vorbi elevilor, prof. univ. dr. Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București.

Sumar din istoricul CN ”Calistrat Hogaș”:

Instituţia de învăţământ, cunoscută astăzi sub denumirea de Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş”, îşi scrie cronica sa de lăcaş al luminii dinspre anul 1885, când fiinţa la Piatra Neamţ, aşa cum ar rezulta indirect din ultimele documente date la iveală, Institutul particular primar şi secundar de fete “Cultura”.

15 iunie 1982 – 17 ianuarie 1991: Liceul Industrial nr. 6, învăţământ de zi şi seral, cuprinzând şi câte o clasă de filologie-istorie, pentru fiecare an de studiu.
17 ianuarie 1991 – 15 septembrie 2004: Liceul funcţionează sub denumirea de Liceul Teoretic ”Calistrat Hogaş”, având clase cu profil real, respectiv, umanist, ale căror specializări si subspecializări sunt din cele mai diverse.

15 septembrie 2004 – prezent: Instituţia îşi schimbă denumirea din Liceul Teoretic „Calistrat Hogaş” în Colegiul Naţional ”Calistrat Hogaş”. 2011: Colegiul Naţional “Calistrat Hogaş” aniversează centenarul existenţei sale.

mai 2012 – prezent: Colegiul Naţional “Calistrat Hogaş” primeşte titlul de Şcoală Europeană. (M.T.)

Articolul precedentIMAGINAŢIE Ţigări ascunse sub… prăjituri!
Articolul următorBraconaj piscicol pe râul Prut
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.