0:00

Braconaj piscicol pe râul Prut, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii de frontieră botoșăneni au depistat, pe 7 şi 8 mai, 4 cetățeni români, care transportau pește, fără documente legale, respectiv pescuiau pe râul Prut, folosind unelte interzise de lege, conform unui comunicat de presă al ITPF Iaşi.

Duminică, 8 mai, în jurul orei 13:30, polițiștii de la Stânca au observat două persoane care se aflau cu un atelaj pe malul românesc al râului Prut. “În urma legitimării persoanelor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățenii români Marian G., de 32 de ani și Ovidiu S., de 35 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Botoșani. Pe luciul de apă a fost descoperită o plasă monofilament de aproximativ 140 metri, iar în apropiere au mai fost descoperite alte unelte de pescuit interzise de lege, care aparțineau celor două persoane”, a declarat subcomisar Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al STPF Botoşani. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj piscicol.

Sâmbătă, 7 mai, în jurul orei 15:30, tot polițiștii de frontieră de la Stânca au oprit pentru control în localitatea de frontieră Mihălășeni (Botoșani), un autoturism Dacia înmatriculat în România, condus de cetățeanul român Silviu A., în vârstă de 44 ani, având ca pasager pe cetățeanul român Claudiu A., în vârstă de 21 de ani. “În urma controlului efectuat asupra autoturismului, în portbagaj a fost descoperită cantitatea de 79 kilograme pește, în valoare de de 505 lei, pentru care cei doi nu dețineau documente de proveniență. Cantitatea de pește a fost ridicată în vederea predării unei societăți de profil”, a adăugat subcomisar Minodora Răcnea. Polițiștii efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, transport sau comercializare fără documente legale a peștelui, icrelor ori produselor din pește obținute din pescuit. (ZCH NEWS)

Articolul precedentMatei Vișniec, invitat de onoare la CN ”Calistrat Hogaș”
Articolul următorDSP NEAMŢ: Eşantioane de dezinfectanţi HexiPharma predate poliţiei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.