reclama autocenter

Polițiștii de frontieră, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași, au descoperit și confiscat, la finalul săptămânii trecute, aproximativ 20.000 țigarete, pe care mai multe persoane au intenționat să le introducă ilegal în România, se precizează într-un comunicat de presă.

tigari contrabanda carburatorLa Stânca (Botoşani) s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, Oleg V., cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova, în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România. „În urma controlului amănunțit efectuat asupra autoturismului, echipa comună formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali a descoperit ascunsă și nedeclarată, în rezervorul autoturismului, cantitatea totală de 14.220 țigarete diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova”, a declarat subcomisar Minodora Răcnea, purtător de cuvânt al STPF Botoşani. Conform reglementărilor în vigoare, a fost luată măsura indisponibilizării țigaretelor, în valoare de aproximativ 3.000 lei, și a autoturismului, în valoare de 6.750 lei, în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

tigari contrabanda prajituriLa Albița (Vaslui), s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în țară, cetățeanul român Valentina E., în vârstă de 46 de ani, conducând un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în județul Vaslui. „În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din lucrători vamali și polițiști de frontieră a descoperit disimulate în cutii cu prăjituri, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 1.960 țigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova”, a declarat comisar Mihaela Denis Lazăr, purtător de cuvânt al ITPF Iaşi. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării țigărilor, în valoare de 98 lei, și sancționarea contravențională a femeii cu amendă în valoare de 5.000 lei.

tigari contrabanda protbagaj 02La Sculeni (Iași), s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în țară, Denis M., cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 25 de ani, conducând un autoturism marca Hyundai, înmatriculat în Lituania. „În baza unor informații deținute de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră Iași, lucrătorii noștri au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport. În urma acestuia, echipa comună de control a descoperit în portbagajul autoturismului, sub o placă din material lemnos învelită în mochetă de culoare neagră, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, 3.200 țigarete marca Ashima”, a mai precizat comisar Mihaela Denis Lazăr. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării țigărilor, în valoare de aproximativ 1.452 lei, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei. (ZCH NEWS; FOTO: ITPF Iaşi)

Articolul precedentFoc la cimitir!
Articolul următorMatei Vișniec, invitat de onoare la CN ”Calistrat Hogaș”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.