pietricica turism

Guvernul României îşi propune adoptarea unor măsuri de austeritate, potrivit unor surse oficiale, citate de Agerpres. Acestea ar urma să fie discutate luni, 5 august.

Una dintre măsuri vizează reducerea cu 50% a posturilor de secretari de stat. “Toate ministerele vor trebui să îşi refacă Hotărârea de Guvern de organizare şi funcţionare. De la data publicării în Monitorul Oficial a OUG, vor avea termen să vină cu HG pentru reducerea schemei cam în 30 de zile”, au precizat sursele citate de Agerpres.

De asemenea, posturile vacante din sectorul bugetar vor fi blocate (cu excepţia sănătăţii, educaţiei sau poliţiei), iar sporul de 15% din salariul de bază, pentru condiţii grele şi vătămătoare, va fi abrogat. “Sporul nu va fi tăiat la medici, profesori, magistraţi sau poliţişti. Pentru aceştia se transformă în sumă fixă, dar va fi nevoie de discuţii cu sindicatele”, au mai menţionat sursele citate.

Nu în ultimul rând, se lucrează la definitivarea formei finale a prevederilor referitoare la taxarea pensiilor speciale. (ZCH NEWS)