Doi tineri din Bicaz s-au ales cu dosare penale, după ce-au fost opriți în trafic, la miezul nopții de 30 aprilie spre 1 mai, pe strada Republicii din oraș. Polițiștilor le-a atras atenția traseul celor două autoturisme – un Renault care tracta un Ford – și i-au verificat pe ambii șoferi. Cel care conducea Renault-ul are 33 de ani și avea o concentrație de 1,13 mg7=/l alcool pur în aerul expirat, iar cel care se afla la volanul autoturismului Ford are 19 ani, avea o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat și nu deține permis de conducere.

“În perioada 28 aprilie – 1 mai, la nivelul județului Neamț, polițiștii au organizat și desfășurat  acțiuni pe linia nerespectării regimului legal de viteză de către conducătorii auto, dar și față de pietoni, ocazie cu care au aplicat 690 de sancțiuni contravenționale. Pentru depășirea vitezei regulamentare au fost aplicate 451 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto. Totodată au fost reținute 107 permise de conducere, din care 73 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 16 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea. De asemenea, polițiștii au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier, din care 7 sunt pentru conducerea unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală”, a declarat agentul șef adjunct Robert Costân, din cadrul Biroului de presă al Poliției Neamț.

Cei doi tineri din Bicaz au avut ”norocul” să se plimbe pe stradă exact în timp ce polițiștii se aflau într-o acțiune de combatere a conducerii sub influența alcoolului. (C.M.)