Ieri după amiază (marţi, 1 mai) un autoturism a acroşat alte două maşini pe drumul naţional dintre intersecţia Humuleşti şi comuna Vânători-Neamţ. Şoferul vinovat a fugit de la faţa locului şi şi-a abandonat maşina pe str. Ion Creangă, la ieşire spre satul Topoliţa, după care s-a îndreptat pe jos spre centrul Humuleştiului.

Un echipaj de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Târgu-Neamţ l-a identificat la scurt timp după producerea faptei, chiar în timp ce mergea pe jos spre centrul Humuleştiului. La vederea echipajului de poliţie a fugit dar a fost rapid prins, încătuşat şi dus la spital pentru prelevarea probelor de sânge. Însă, a refuzat să dea probe de sânge şi să sufle în etilotest, pentru a se constata dacă era sau nu sub influenţa alcoolului. I s-a întocmit dosar penal şi urmează identificarea celui care a condus autoturismul. Cercetările sunt în curs de desfăşurare”, ne-au precizat cei din cadrul Serviciului Rutier de la Poliţia Târgu-Neamţ.

Acelaşi serviciu rutier din cadrul Poliţiei Târgu-Neamţ a organizat luni, 30 aprilie, în colaborare cu lucrători din cadrul Secţiei nr. 4 Târgu-Neamţ, care are în subordine şi postul de poliţie din comuna Vânători-Neamţ, o acţiune de identificare a căruţelor care circulă pe drumurile naţionale.

„În cadrul acţiunii de luni, pe DN 15 B s-au aplicat un număr de 9 sancţiuni contravenţionale şi una la legea 61. A fost o acţiune de prevenire, astfel încât căruţaşii să evite să mai circule pe drumurile naţionale de pe raza oraşului Târgu-Neamţ şi a comunei Vânători-Neamţ. Astfel de acţiuni vor continua şi pe viitor, cum de asemenea, vom organiza periodic şi acţiuni de prevenire a evenimentelor rutiere, mai ales în zona trecerilor de pietoni”, ne-a declarat Gheorghe Sava, agent şef principal la Poliţia Rutieră Târgu-Neamţ.

Articolul 71 aliniatul 1 şi 2, din OUG 195/2002 spune clar:

(1) Sunt interzise accesul şi deplasarea vehiculelor cu tracţiune animală, a maşinilor şi utilajelor autopropulsate utilizate în lucrări de construcţii, agricole şi forestiere, a animalelor de povară, de tracţiune sau de călărie, precum şi a animalelor izolate sau în turmă pe drumurile naţionale, în municipii şi pe drumurile la începutul cărora există indicatoare de interzicere a accesului.

(2) Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia să amenajeze, cu acordul administratorului drumului public şi avizul poliţiei rutiere, drumuri laterale, căi de acces către aceste drumuri, precum şi locuri de traversare a drumurilor publice destinate circulaţiei animalelor şi vehiculelor prevăzute la alin. (1), semnalizate corespunzător.

Acestea fiind zise, administraţiile locale din comunele Vânători-Neamţ, Crăcăoani, Bălţăteşti, Timişeşti şi Brusturi, comune traversate de drumuri naţionale ar trebui să amenajeze drumuri laterale pentru căruţe. Ar trebui.

C.T. STURZU

Articolul precedentMașină tractată sinuos, ambii șoferi beți
Articolul următorGALERIE FOTO Arsenal Văleni-CSM Ceahlăul Piatra Neamţ 0-19 (0-9)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.