Marţi, 13 octombrie: Scenariu de groază în școlile nemțene!, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În zona Vrancei, s-a produs un cutremur de pământ cu magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter și o durată de 20 de secunde, care s-a manifestat în zona de NE a Moldovei cu intensități de 6,8 – 7,2 pe scara MSK. În județul Neamț, efectele cutremurului au produs avarierea unor clădiri, a rețelelor electrice, de gaze naturale și de telefonie”.

Acesta este scenariul de groază, potrivit căruia marți, 13 octombrie, cu începere de la ora 9:45, sub comanda personalului didactic, în toate școlile se vor aplica regulile de comportare pe timpul seismului.

Scopul exercițiului pentru situații de urgență, „regizat” de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț, este acela de pregăti profesorii și elevii să aplice regulile de comportare și a măsurilor de protecție în timpul și imediat după producerea unui cutremur, popularizarea campaniei național ”Nu tremur la cutremur”, reamintirea semnalelor de „alarmă la dezastre” și „încetarea alarmei”.

Fiecare școală din Neamț desfășoară, în mod obligatoriu, semestrial, cel puțin două exerciții practice de simulare privind modul de comportare și de acțiune în cazul producerii unei situații de urgență.

Reamintim că marți, 13 octombrie, este Ziua internațională pentru reducerea riscului dezastrelor naturale. (M. TEODOROF)

Alte detalii, AICI.

Articolul precedentIncendiu la casa lui… Dorel!
Articolul următorNoi controale în învăţământul nemţean! Sunt vizate 8 şcoli!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.